FGC comprarà material mòbil per al transport de mercaderies per 43,2 milions

Publicat 27/6/2019 17:32:39CET
Isidre Gavín, Damià Calvet i Ricard Font.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern ha autoritzat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la compra de nou material mòbil per al transport de mercaderies per 43,2 milions d'euros, ha explicat el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet.

Ho ha dit en una atenció als mitjans aquest dijous després de visitar el Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra des del dimecres fins al divendres en el recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Calvet ha indicat que la compra consisteix en cinc locomotors i 66 vagons per "renovar" el material mòbil de FGC i incrementar la demanda del transport de mercaderies.

El parc mòbil de FGC passarà a tenir set locomotores i 98 vagons a nou locomotors i 164 vagons, i permetrà treure 202.602 camions de la carretera i estalviar 10,3 milions de litres de gasoil cada any a partir del 2022.

El conseller ha ressaltat que aquest tipus de transport té un impacte important en l'eoconomía i, especialment, a les comarques del Baix Llobregat i el Bages (Barcelona).

Estava acompanyat pel president de FGC, Ricard Font, i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín.