Ferran Jolis, un dels CDR detinguts, conduïa ambulàncies, treballava amb els Tedax i jugava a waterpolo amb la Brimo

Publicat 7/11/2019 16:38:15CET
Ferrán Jolis, un dels CDR detinguts per la Guàrdia Civil el 23 de setembre.
SUMARIO OPERACIÓN JUDAS

MADRID, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

Un dels CDR detinguts en l'operació que va dur a terme la Guàrdia Civil al setembre, Ferran Jolis, era conductor d'ambulància i en les seves converses telefòniques diu que treballava amb la policia, amb els Tedax i jugava a Waterpolo amb agents de la Brimo.

Així està reflectit en les transcripcions telefòniques del sumari que instrueix el Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, el secret de la qual s'ha alçat parcialment i a les quals ha tingut accés Europa Press.

En una d'aquestes converses, Ferran Jolis, que tenia preparat l'operatiu de les comunicacions en la presa del Parlament català que estaven planejant, li diu a la seva parella Mireia que ja no està "com abans" en els CDR perquè "no pot estar treballant amb la policia i ser clandestí alhora" i afegeix que "en el waterpolo no podia estar amb els de la BRIMO (Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra)...que el dia 1-O original estava ajudant algunes coses, a Belianes (Lleida)".

A més, afegeix que el dia del referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017 no va poder votar perquè la seva exparella li va llevar del padró, però afirma que aquest dia va treballar, mitjançant Holanda, per introduir totes les votacions i contrarestar els "atacs dels hackers de l'Estat".

NO SAP COM LI VAN DONAR LA VALIDACIÓ PER ENTRAR EN EMERGÈNCIES

En una altra conversa el 31 de juliol del 2018, amb un altre dels detinguts, Guillem Xavier Duch, li comenta que no és que hagi desaparegut d'un dels òrgans interns dels CDR, la CNS (Centre Nacional de Seguretat) però diu que "quedarà al marge".

Guillem Xavier Duch li diu que és millor que no els digui res i que aprendrà i Ferran Jolis creu que és millor passar "desapercebut".

Duch li pregunta si ha oblidat el seu encàrrec de buscar un inhibidor d'inhibidors, però Jolis li diu que no ho ha mirat i argumenta que eren "a la taula amb amenaça gihadista i estaven escortats tota l'estona".

Segons la transcripció de la conversa que fa la Guàrdia Civil, Ferrán explica a Duch al matí estaven passant els gossos del TEDAX tota l'estona per allà i després estaven amb el cap de seguretat identificant a la gent.

Admet que encara no entén "com li van donar la validació per entrar" i per això assegura que es quedarà "amb quatre cosetes com això que li demana el Serrallonga i res més (en referència a les comunicacions de l'assalt al Parlament)".

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 3. 3

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 4. 4

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 5. 5

  El Govern i els comuns augmenten la despesa pública en 3.070 milions i aposten per la sanitat i l'educació

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista