Actualitzat 16/07/2014 15:47

Ferran Adrià i Telefónica divulguen a Bilbao el valor de la creativitat i la innovació

 El Chef Ferrán Adriá, Con El Alcalde De Bilbao, Ibon Areso
EUROPA PRESS

L'alcalde de Bilbao exalça "la innovació com a base del progrés"

BILBAO, 16 jul. (EUROPA PRESS) -

Telefónica i el xef català Ferran Adrià divulgaran a Bilbao durant els tres pròxims dies "el valor de la creativitat i la innovació com a motors de progrés".

El xef català ha iniciat aquest dimecres a l'AlhóndigaBilbao l'Innovation Space, un espai interactiu itinerant concebut en col·laboració amb Telefónica, que ha elegit la capital biscaïna com a primera parada de la nova gira internacional de Ferran Adrià.

L'alcalde de Bilbao, Ibon Areso, que ha acompanyat el creador català a la presentació de la iniciativa, ha exalçat "el valor de la innovació per al desenvolupament social, tal com ha pogut comprovar-se en la història més recent de Bilbao", ha dit.

L'alcalde ha agraït, així mateix, l'elecció de la ciutat com arrencada per a la nova gira divulgativa de Ferran Adrià, que inclourà diverses ciutats espanyoles i llatinoamericanes.

L'Innovation Space consta d'un espai interactiu, dividit en diversos blocs, a través dels quals els visitants poden veure en directe l'afany innovador del xef català, i seguir el seu procés creatiu, des de la generació d'una idea fins a la materialització final del plat.

Els visitants podran comprovar també la utilitat de les noves tecnologies com a factor d'innovació en el món gastronòmic, segons ha explicat el director de Telefónica al País Basc, Javier Benito.

L'espai, instal·lat a l'atri d'AlhóndigaBilbao, disposa d'un panell interactiu que explica el contingut i l'evolució de diversos plats gastronòmics a través dels anys.

Un altre mòdul mostra el procés creatiu dels plats d'ElBulli i es podran observar les diferents fases, des de l'esbós fins al plat final, passant per la maqueta en plastilina i la seva fabricació.

Així mateix, un mòdul dedicat a la "desconstrucció" permet visualitzar com els seus ingredients són modificats en les seves textures, forma o temperatura per crear un plat nou.

Adrià ha assenyalat que fins al 2011, any en el qual es va tancar el seu restaurant, ElBulli, el final de la pel·lícula del seu treball era la cuina, mentre que ara està centrat en "la creativitat".

En aquest sentit, ha precisat que utilitza la cuina com a llenguatge perquè, ha sentenciat: "Ens dediquem a la cuina".

"Però en realitat, tots els projectes que estem fent, el final, el fil conductor és la innovació", ha precisat Adrià, per afegir que les noves tecnologies estan canviant el món i assegurar que internet és la gran revolució després de la impremta.

AMBAIXADOR

La iniciativa forma part dels amplis programes de col·laboració que Telefónica porta a terme des del 2010 amb el creador català, un dels ambaixadors de la companyia global de telecomunicacions.

Ferran Adrià es va convertir en ambaixador de Telefónica el 2010 i, des d'aleshores, ha acompanyat la companyia en xerrades i conferències així com en projectes universitaris, esportius i tecnològics, una aliança que s'ha donat a conèixer en nombroses ciutats de tot el món en les quals Telefónica és present.

Per al 2014, Telefónica i Ferran Adrià han elaborat un "ambiciós" programa d'accions internacionals, sempre amb l'objectiu de posar en valor la innovació i la creativitat.

La col·laboració entre Adrià i Telefónica ha permès desenvolupar iniciatives per a audiències de caràcter internacional, així com accions per a l'aplicació de les noves tecnologies a l'àmbit gastronòmic i el seu procés creatiu en col·laboració amb Telefónica R+D.

Telefónica és el soci tecnològic d'ElBulli Foundation, la institució a través de la qual el xef català porta a terme diverses iniciatives com el seu laboratori d'idees, sistema de beques i aplicacions tecnològiques per al món gastronòmic.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés