Actualitzat 18/02/2015 16:19

Ferran Adrià: "Espanya hauria de tenir la universitat més important del món en turisme"

FERRAN ADRIÀ
Foto: EUROPA PRESS

CASTELLÓ, 18. (EUROPA PRESS)

El xef català Ferran Adrià ha apostat aquest dimecres per aplicar la innovació en tots els àmbits amb la idea de poder ajudar sectors com el turisme, i ha apuntat que set milions de turistes vénen a Espanya i el seu primer motiu és la gastronomia, pel que ha considerat que Espanya "hauria de tenir la universitat més important en turisme".

   Adrià ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació a Castelló (València) de l'exposició 'Innovation Space', un espai interactiu dissenyat pel xef internacional i Telefònica que pretén divulgar el valor de la creativitat i la innovació com a "motors de progrés".

   La mostra, que serà present a la capital de La Plana fins al pròxim 21 de febrer en el Casino Antiguo, ofereix als visitants la possibilitat d'interactuar amb el procés creatiu dels plats d'Adrià, conèixer l'evolució de les seves receptes i la desconstrucció dels aliments.

   El director territorial d'Administracions Públiques i Grans Empreses de Telefònica a la Comunitat Valenciana, José Manuel del Arco, ha explicat que l'exposició "reflecteix l'evolució d'elBulli els últims anys".

   "Es tracta de la fusió de divulgació, innovació, conceptes i cuina", ha dit.

   Segons ha assenyalat, a Telefònica "apostem fortament per la innovació perquè és un dels motors del desenvolupament social i econòmic d'un país".

   Ha afegit que l'exposició mostra "com la innovació tecnològica pot ajudar el desenvolupament de la gastronomia, a descobrir noves formes de fer, de crear i de degustar".

BUSCAR-SE LA VIDA

   Per la seva banda, Ferran Adrià, ambaixador de Telefònica, ha apuntat que el repte d'aquest projecte era "dir als joves i a les pimes que han d'innovar, és a dir buscar-se la vida, ja que quan un bar busca ampliar l'horari o fer més ingressos està innovant".

   L''Innovation Space' consta d'un espai interactiu, dividit en diversos blocs, a través dels quals els visitants poden veure en directe l'"afany" innovador de Ferran Adrià i seguir el seu procés creatiu, des de la generació d'una idea fins a la materialització final del plat.

   La mostra disposa d'un panell interactiu que explica el contingut i l'evolució dels diversos plats gastronòmics a través dels anys.

   Un altre mòdul dóna a conèixer el procés creatiu dels plats del Bulli i es podran observar les diferents fases, des de l'esbós fins al plat final, passant per la maqueta en plastilina i la seva fabricació.

   Alhora, un mòdul dedicat a la desconstrucció permet visualitzar com els seus ingredients són modificats en les seves textures, forma o temperatura per crear un plat nou. La mostra, després del seu pas per Castelló, viatjarà a Sant Sebastià i Gijón.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés