Actualitzat 26/7/2019 13:36:25 +00:00 CET

Fernando López Miras, investit president de la Comunitat de Múrcia amb el suport del PP, Cs i Vox

- GOBIERNO REGIONAL

CARTAGENA (MÚRCIA), 26 Jul. (EUROPA PRESS) -

Fernando López Miras ha estat elegit aquest divendres president de la Comunitat Autònoma de Múrcia amb el vot a favor dels 16 diputats del grup parlamentari Popular, els sis del grup parlamentari Ciutadans i els quatre del grup parlamentari Vox -la qual cosa suma un total de 26 vots, tres per damunt de la majoria absoluta que necessitava en aquesta ronda-, mentre que els 16 del grup parlamentari Socialista i els dos de Podem hi han votat en contra -18 en total-.

La votació ha estat el colofó a un segon debat d'investidura, que s'ha allargat durant dos dies -aquest dimecres i aquest divendres, després que fracassés un primer debat a principis de juliol pel rebuig de Vox- a l'Assemblea Regional, i el resultat ha ratificat l'acord assolit dies enrere entre el PP, Ciutadans i Vox per facilitar la governabilitat a la Comunitat de Múrcia.

En concret, el PP i Ciutadans tenen un pacte per conformar un govern de coalició en el qual la formació taronja es farà càrrec de quatre conselleries, mentre que els populars de cinc.

Per contra, Vox ha estat defensant arribar a un pacte d'investidura perquè López Miras pogués ser president de la Comunitat, però sense demanar càrrecs públics, perquè prefereixen passar a l'oposició i anar negociant els seus suports.

López Miras serà el setè president de la Comunitat Autònoma de Múrcia i el quart del Partit Popular. Com a cap de l'Executiu l'han precedit els socialistes Andrés Hernández Ros, Carlos Collado Mena i María Antonia Martínez i els seus coreligionaris Ramón Luis Valcárcel, Alberto Garre i Pedro Antonio Sánchez.