Fernández (PP) demana convivència i que aquesta sigui "l'última Diada de la confrontació"

Publicat 11/9/2019 13:36:06CET
Alejandro Fernández (Pp) Interviene En El Parlament De Catalunya
David Zorrakino/Europa Press - Archivo

BARCELONA, 11 set. (EUROPA PRESS) -

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha demanat que aquesta sigui "l'última Diada de la confrontació" i recuperar el marc de convivència a Catalunya, sense que ningú renunciï a les seves idees o sentiments, perquè sigui una festa de tots els catalans, ha dit.

"Hem de trobar fórmules de col·laboració entre els constitucionalistes, respectant les legitimes diferències ideològiques, però anteposant el que ens uneix del que ens separa", ha afegit en declaracions als periodistes aquest dimecres.

Ha concretat que la col·laboració entre constitucionalistes es tradueix en el projecte Espanya Summa, "que va més enllà de la suma d'escons, és la lluita dels demòcrates contra els que pretenen trencar la unitat d'Espanya des del populisme identitari", i ha recordat que va sorgir a Navarra i que esperen que també existeixi a Catalunya, perquè és on més cal, considera

Preguntat per l'assistència del regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Josep Bou a l'ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova, ha respost que Bou té el seu suport, que "des de l'autonomia dels grups municipals" ha pres aquesta decisió i que ell mateix anava a l'ofrena a Tarragona fa anys.

També ha demanat la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, perquè considera que el seu mandat està mort, perquè no té, segons ell, ni majoria parlamentària ni pressupostos: "Si no és capaç d'aprovar el pressupost, quina autodeterminació liderarà aquest home? Molt poca. És evident que el seu mandat està mort".