Publicat 3/10/2019 14:21:41 +02:00CET

Fernández (PP) es conjura amb Cs a demanar suports perquè la moció de censura prosperi

Lorena Roldan (Cs) i Alejandro Fernández (PP)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

El president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, s'ha conjurat aquest dijous a recaptar amb Cs abans de dilluns vinent els suports necessaris perquè prosperi la moció de censura que impulsen els taronges contra el president del Govern, Quim Torra.

"Hem quedat que treballarem amb energia i sense parar per garantir el nombre de suports més gran", ha dit en una roda de premsa després d'una reunió amb la líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán.

S'ha tornat a adreçar al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i a la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albicah, perquè canviïn d'opinió i donin suport a la iniciativa o presentin ells una moció de censura perquè el PP els farà costat.

"Es tracta de triar entre Torra o la democràcia", ha advertit Fernández, que ha descartat que en l'últim moment Cs retiri la moció de censura si no aconsegueix els avals que necessita, per fer que es vegi el vot de cada grup.

Ha reconegut que la moció té "possibilitats mínimes, sent generosos", de prosperar, tenint en compte que la CUP ja ha anunciat que no la defensarà i que juntament amb JxCat i ERC --els partits que donen suport al Govern-- sumen majoria a la cambra.

El líder popular ha anunciat que ha acordat amb Roldán que, si la moció prospera, aconsegueixen situar-la al capdavant de la Generalitat i aparten Torra de la Presidència, el govern resultant no serà "de llarga durada".

"Serà un govern per restablir la normalitat, garantir la seguretat de la ciutadania i la convivència i els drets de manifestació de tothom, però sempre compatibles amb l'ordre, la seguretat i que la gent pugui fer una vida normal després de la sentència" de el 1-O.

Preguntat per si veu motius electoralistes en el canvi d'opinió de Cs per presentar ara la moció, ha respost: "Quan defenses la moció de censura amb un soci, el més intel·ligent és portar-te bé amb ell i oblidar-te de les discrepàncies que hagis tingut".

Ha valorat que la moció que presentarà Cs és constructiva, amb un programa de govern que ha qualificat de "compromís democràtic", que els populars defensen perquè hi estan d'acord.