Actualitzat 11/10/2015 16:21:59 +00:00 CET

Fernández Díaz demana al PSOE que trenqui els acords de govern amb els independentistes a Catalunya

MADRID, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha expressat que comparteix la proposta de coalició del secretari del PSC, Miquel Iceta, entre les forces no independentistes a Catalunya però que "hauria de començar a aplicar-ho ja i trencar els acords de govern als quals van arribar amb les forces polítiques independentistes als ajuntaments de Catalunya, seria més creïble".

Segons ha declarat Fernández Díaz com a resposta als periodistes durant els actes d'homenatge de la Policia Nacional a la Festa Nacional, la situació de Catalunya és "indescriptible i d'un despropòsit polític a què l'ha portada Artur Mas".

Per al ministre, Artur Mas té com a objectiu "la ruptura i l'incompliment de la llei" i, per aquesta raó, totes les forces polítiques que entenen que "una democràcia s'assenta sobretot en una convivència pacífica, democràtica i lliure" s'han d'unir "en defensa dels valors constitucionals, del valor de la llei i de la democràcia", ha puntualitzat.

A més ha matisat que "com més actes se celebrin en commemoració de la Festa Nacional, millor", i ha declarat que, segons la seva opinió, en el moment actual "hi ha persones que volen qüestionar la unitat nacional".

Fernández Díaz ha recalcat que la commemoració de la Festa Nacional és "un bon moment per reafirmar l'Espanya constitucional unida i diversa, que es configura en un estat democràtic, social i de dret, en el consens i la concòrdia de la constitució de 1978".

"Homenatjar Espanya i la seva Festa Nacional, la nostra bandera, el nostre himne és una cosa que tots els països democràtics fan i Espanya, com a país democràtic, ha de ser un país que doni exemple en l'homenatge als nostres símbols nacionals i a la nostra Festa Nacional", ha assenyalat.