Publicat 19/01/2020 16:01CET

Fer servir targetes de crdit caducades per comprar en línia, la nova tcnica dels estafadors

Compra online
FOSFORIX FLICKR CC - Archivo

MADRID, 19 gen. (Portaltic/EP) -

Els ciberestafadors poden fer servir números de targetes de crdit caducades per fer compres per Internet i enviar els productes a l'adrea del titular de la targeta per després recollir-los, en principi sense que se n'adoni d'aquesta estafa.

Les targetes bancries afegides pels usuaris a qualsevol plataforma per fer compres en línia, com per exemple Amazon, poden veure's compromeses fins i tot si estan caducades.

Aix es deu al fet que si un comerciant té un acord amb un emissor de targetes i accepta arriscar-se, "poden donar-los llum verda per fer servir targetes que tcnicament no es consideren vlides", segons ha explicat l'expert en consum Clark Howard al portal especialitzat Life Hacker.

"El sistema est establert de manera que se sap que hi pot haver algun frau", ha assenyalat Howard, i ha afegit que el risc que s'assumeix és molt petit comparat amb la quantitat d'ingressos que pot tenir una pgina web en permetre compres de clients que no han actualitzat la seva informació de pagament.

A més, Howard ha recalcat que les persones que participen en aquestes estafes per Internet "generalment saben quines companyies estan disposades a assumir el risc, com Amazon, i quines no".

Un cop l'estafador troba una targeta caducada que funciona, fa una comanda al nom del titular i restreja cada pas del paquet. Quan arriba, l'estafador o un dels seus aliats recollir la comanda. No obstant aix, si arriben es despiten, els usuaris titulars de la targeta comenaran a rebre productes que no han mercat.

Aquest frau és semblant a un conegut com 'brushing', pel qual un venedor online extern d'una plataforoma com Amazon compra els seus propis productes a través de comptes de compradors falses, mentre els productes s'envien a una direcció real. Després, el venedor escriu una ressenya positiva sobre el seu article des del compte del comprador fals, per sota la marca de 'compra verificada'. Amb aquesta tcnica, pot impulsar la seva classificació.

Per evitar aquest tipus de fraus, els experts recomanen, com explica Howard, fer servir una única targeta de crdit per fer tots els pagaments per Internet, perqu permet rastrejar més fcilment les compres i qualsevol activitat sospitosa.

Així mateix, recomanen fer servir un programa que ofereixi números de targeta de crdit d'un únic ús per cada vegada que es faci una compra per Internet. D'aquesta manera, tot i que el número de la targeta es vegi comproms, ser inútil per a l'estafador.

Finalment, aconsellen collocar una cmera a la porta de l'habitatge o al lloc on es deixin les comandes que fan a través d'Internet per ajudar a les autoritats a capturar lladres i estafadors.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés