Publicat 13/9/2019 17:21:40 +02:00CET

Felipe González té "esperança" que no es repetiran les eleccions però creu que no hi haurà "estabilitat governamental"

L'expresident del Govern Felipe González durant l'homenatge a l'exministra Carmen Alborch al Teatre Real de Madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

CABEZA DEL BUEY (BADAJOZ), 13 set. (EUROPA PRESS) -

L'expresident del Govern central Felipe González ha apuntat aquest divendres que "encara" té "esperança" que no hi haurà eleccions, però ha afegit que creu que no hi haurà estabilitat governamental "durant els propers anys".

Segons l'expresident, l'estabilitat és necessària, entre d'altres coses, per fer les reformes "de futur que no hem encarat", ha subratllat.

González també ha apuntat que és "obvi" que el país necessita "uns pressupostos ara" perquè, encara que "alguns" diuen que "es pot fer el que es vulgui sense pressupostos", considera que això no és veritat. "Un no pot prendre decisions estant en funcions que condicionin el que els ciutadans votaran si anem a eleccions", ha declarat.

Així mateix, l'expresident ha subratllat que el que l'"amoïna" és que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), l'RTVE i "no sé quantes institucions més" estan "caducades", pel que considera que la "crisi comença a tenir una dimensió institucional", ha indicat.

González ha assegurat que ell té "un cert grau de preocupació perquè li ha "tocat governar molts anys" i sempre ha fet l'esforç de pensar en els interessos generals" per sobre dels interessos personals o partidistes.

"La meva preocupació és seriosa però no és una preocupació aguda, encara no ens ha caigut un Johnson o un Trump, però és a punt de caure", ha ironitzat.