Publicat 17/10/2019 15:35:50 +02:00CET

Felip VI farà el seu primer discurs aquest divendres després de la sentència en els Premis Princesa d'Astúries

El rei Felip VI col·loca a la seva filla Leonor, princesa d'Astúries, el collaret de la Insigne Ordre del Toisó d'Or el 2018 (arxiu)
Casa Real - Archivo

MADRID, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

El rei Felip VI farà aquest divendres el seu primer discurs en un acte públic després que s'hagi publicat la sentència del Tribunal Suprem (TS) que imposa penes de presó per delictes de sedició i malversació als líders del procés independentista a Catalunya.

Serà en la cerimònia dels Premis Princesa d'Astúries, un dels dos moments de l'any en què el rei fa una intervenció amb un toc més personal --l'altre és el missatge de Nadal el 24 de desembre--.

Des que el Suprem va publicar la sentència dilluns, el palau de La Zarzuela ha guardat silenci i no hi ha hagut cap esdeveniment en el qual el cap d'estat hagi pogut fer una intervenció pública.

El rei sí farà el tradicional discurs al Teatro Campoamor d'Oviedo, en una cerimònia en què, per primera vegada, els reis hi assistiran amb les seves filles, i en la qual també hi haurà unes paraules de la princesa d'Astúries.