Publicat 17/09/2015 13:14

Feito (CEOE) diu que un 'corralito' seria el problema menys significatiu a Catalunya

MADRID, 17 set. (EUROPA PRESS) -

El president de la comissió d'economia i política financera de la CEOE, José Luis Feito, ha evitat valorar aquest dijous la "part política" de l'informe presentat dimecres pel Cercle d'Empresaris en el qual defensen que si guanya la llista independentista el 27S caldrà trobar una via legal i acordada per fer una consulta específica.

A més, ha dit que l'alegraria molt que la Generalitat tingués un informe del 2013 en què s'alerta d'un possible 'corralito' si Catalunya es declarés independent, tal com aquest dimecres va assegurar Xavier García Albiol, perquè això significaria que estan fent raonaments allunyats de l'actual "literatura de fantasia".

En aquest sentit, ha destacat que "un 'corralito' seria el mal menys significatiu" per a la regió després de la independència tot i que creu els ciutadans desconeixen aquestes dades perquè se'ls ha estat dient que la independència és la porta cap al paradís, ha explicat en declaracions a Cope recollides per Europa Press.

"És humà pensar que els problemes es poden resoldre d'un cop de ploma", ha dit, però creu que una majoria dels votants del sí, sabent que aquestes eleccions no són decisives, pretenen situar-se en una posició negociadora molt més potent per negociar amb l'Estat avantatges més importants per a la Comunitat.

Sense voler valorar l'informe del Cercle d'Empresaris ha recordat que la CEOE ja va publicar un informe on explicava que la decisió de la independència "per ser legítima no pot ser presa per una part del tot".

"Les conseqüències d'una hipotètica secessió seran devastadores per a Catalunya, per a la resta d'Espanya i fins i tot per a la Unió Europea", ha afegit.

D'altra banda, creu que un pacte fiscal pel qual Catalunya es quedi amb tot el que recapti seria un sense sentit perquè és com si un "individu que guanya per sobre de la mitjana, es queda amb això i al mateix temps es queda amb les prestacions de l'Estat".

Així, ha explicat que els impostos que es paguen a Catalunya a l'Administració Central estan "estrictament en línia amb la seva renda", que en aquest cas és un 20% superior a la de la resta d'Espanya, per tant, els saldos fiscals deficitaris apareixen a les regions que són més riques que les altres.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés