Feijóo enalteix el patriotisme de Galícia: "No necessita enemics per mantenir-se vigorós"

Publicat 13/7/2019 10:20:32CET
El president de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, i el conseller Damià Calvet, amb els premiats
EUROPA PRESS

Els Títols d'Excel·lència Galega premien Dolors Redondo, Xabier Fortes i Laura González-Molero

BARCELONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha enaltit el patriotisme de Galícia perquè "no necessita enemics per mantenir-se vigorós" i no minva quan es reparteix, sinó que es multiplica, i ha dit que els gallecs no estan a Catalunya, sinó que són d'aquí.

Ho ha dit durant el sopar de gala anual que ha celebrat el divendres l'Associació d'Empresaris Gallecs de Catalunya (Aega-Cat), en la qual s'ha premiat la trajectòria personal i professional de representants de diversos sectors vinculats a la comunitat gallega.

A la cita també han assistit la vicepresidenta tercera del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, el conseller d'Economia, Ocupació i Indústria de la Xunta, Francisco Conde, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet.

També han assistit la regidora de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda a l'Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín; el diputat del PP a la Diputació de Barcelona Xavier García Albiol; el president de la Cambra de comerç de Barcelona, Joan Canadell; i els exalcaldes de Barcelona Jordi Hereu i Xavier Trias, entre altres autoritats.

Feijóo ha destacat que Galícia és una comunitat espanyola, europea, americana i també catalana: "Són addicions successives que, lluny de minvar la nostra identitat, l'han enriquit amb noves aportacions".

El conseller català, que ha felicitat els empresaris gallecs a Catalunya pel seu olfacte empresarial, talent i vitalitat, ha subratllat "que malgrat alguns mals auguris i algunes 'fake news'" Catalunya genera ocupació i creix.

"Es creen més empreses, hi ha més de 6.600 empreses estrangeres a Catalunya i un miler d'elles són tecnològiques. Seguim sent motor industrial i motor exportador", ha afegit, i ha agraït als empresaris el seu treball per haver contribuït al fet que l'economia catalana segueixi creixent.

En aquesta línia, Ballarín ha afirmat que els empresaris gallecs són un exemple del caràcter emprenedor i de treballar junts, i ha defensat la col·laboració públic-privada: "Volem ser un govern que governi per a tothom amb diàleg".

Per la seva banda, el president d'Aega-Cat, Carlos Fernández, ha afirmat que els set guardonats d'aquest any són "la constatació que el rigor, la solidaritat, l'esforç i la generositat són l'essència del treball ben fet", i ha destacat els 30 anys de trajectòria de l'Aega-Cat.

PREMIATS

Els premiats de la quinzena edició dels Títols d'Excel·lència Galega han estat la presidenta de l'Associació per al Progrés de Direcció (APD), Laura González-Molero; el cardiòleg de la unitat d'arítmies de l'Hospital Clínic, David Filgueiras, i el conseller executiu i responsable d'Economia i Relacions Institucionals a BBVA, José Manuel González-Páramo.

També han estat guardonats l'escriptora i autora del llibre 'Et donaré tot això' --Premi Planeta 2016--, Dolores Redondo; el porter de l'Espanyol, Diego López; l'entitat de suport a nens amb malalties de llarga durada, cròniques o terminals, Fundació Andrea, i el periodista i presentador de 'Los desayunos de TVE', Xabier Fortes.