Publicat 19/1/2019 11:59:13 +01:00CET

Feijóo diu que hi ha sectarisme en la política espanyola com va apuntar Rajoy: al PSOE, Podem i l'independentisme

Inauguració de la Convenció Nacional del PP 'Espanya en llibertat'
Ricardo Rubio - Europa Press

Afirma que només pot somriure davant Vox, que es creu "l'autenticitat profunda" i al que li ha "vingut molt bé" el radicalisme de la política

MADRID, 19 gen. (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que comparteix l'advertiment contra el sectarisme que ahir va llanar l'ex president del Govern Mariano Rajoy en la Convenció Nacional del PP i ha assegurat que es dóna en el PSOE, l'esquerra radical i l'independentisme, sense esmentar a Vox.

"No podem caure en el sectarisme de l'independentisme, ni en el del populisme ni en el sectarisme de l'actual PSOE", ha dit Feijóo preguntat pel discurs de Rajoy, amb el qual ha dit que és molt difícil no estar d'acord.

Feijóo ha carregat especialment contra els socialistes perqu en la seva opinió van obrir camí al sectarisme en la política amb l'anomenat 'pacte del Tinell', signat el 2003 a Barcelona entre el PSC, ERC i ICV per formar Govern a Catalunya i com a "conjur perqu el PP mai pogués governar". "A partir d'aquí va venir una deriva que estem patint", ha afegit el dirigent gallec.

Preguntat per Vox, al que no ha fet esment en la seva primera resposta, ha dit que la Convenció Nacional s'ha organitzat per parlar del PP i no d'alguns que es creuen "l'autenticitat i la veritat més profunda" i als quals el populisme i el radicalisme "els ha vingut molt bé".

Ha assegurat que el seu partit porta 40 anys defensant la Constitució i enfront del nacionalisme, per la qual cosa només pot "somriure" davant determinats missatges i explicar als ciutadans que "només" hi ha dues opcions electorals: el PP com a "partit moderat de centre dreta reformista" o l'esquerra radical i l'independentisme.