Publicat 23/12/2019 18:02:33 +01:00CET

Feijóo demana a l'Advocacia de l'Estat que actuï "amb rigor" i que no sigui "moneda de canvi"

"Si un partit independentista dirigirà l'Advocacia de l'Estat, ens quedem sense advocacia i sense Estat", adverteix.

ORENSE, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha confiat aquest dilluns en què el dictamen de l'Advocacia de l'Estat sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en relació amb Oriol Junqueras "no tingui res a veure amb el possible acord entre el PSOE i ERC", atès que aquest òrgan ha d'actuar "amb rigor" i no convertir-se en "moneda de canvi".

"Les lleis no es negocien i la defensa i representació en judici de la Nació espanyola no es pot negociar", ha dit Núñez Feijóo, qui ha ratificat que "la interpretació de les lleis d'acord amb les doctrines dels tribunals no pot ser una moneda de canvi per aconseguir un govern" a Espanya.

Si és així, ha sentenciat, aquest futur govern "començaria no malament, sino pitjor". "Si un partit independentista dirigirà l'Advocacia de l'Estat, ens quedem sense advocacia i sense Estat", ha resolt.

En tot cas, ha confiat que els jutges i l'Advocacia "actuïn" com tenen "acostumats" a la societat, això és, "amb rigor". "Les lleis i el seu compliment no es negocien", ha reiterat.

De la mateixa manera, el president gallec ha criticat que el Govern del país estigui "depenent del que digui el senyor Junqueras i el senyor Puigdemont", atès que "el Partit Socialista i Podem són només actors secundaris" d'aquest "teatre" i el candidat a la presidència, Pedro Sánchez, no té entre els seus interessos" els "interessos d'Espanya".

Sobre la petició de la Fiscalia del Suprem perquè se suspengui la immunitat de Puigdemont i Toni Comín, Núñez Feijóo ha dit que li sembla una decisió "correcta". "Són senyors que han delinquit, que han plantejat i han executat delictes de manera continuada i s'estan rient de tots els ciutadans", ha dit el president gallec, per qui "l'única alternativa és complir la legislació".