Actualitzat 15/6/2020 11:34:33 +00:00 CET

Feijóo apel·la a l'estabilitat davant les "borrasques" que s'albiren i critica la "crispació política"

Álvaro Ballesteros - Europa Press

MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha apel·lat aquest dilluns a l'"estabilitat institucional" davant les "borrasques" que s'albiren a l'horitzó després de la crisi del coronavirus, i ha alertat contra la crispació que amenaça la política espanyola.

En una trobada digital que ha organitzat Europa Press, Feijóo ha recordat que en la crisi del 2008 Galícia va comptar amb una estabilitat que li va permetre adoptar mesures, anticipar respostes i aconseguir resultats "estimats i apreciables" i també "constatables en tots els barems".

A parer seu, cal preguntar-se si ara s'hauria superat la pandèmia amb més eficàcia "amb governs fragmentats" o "minats per debats estèrils". A més, ha dit que també és "oportú" preguntar-se "si les borrasques que s'albiren a l'horitzó" requereixen cogovernança o no.

El president de la Xunta de Galícia ha posat l'accent en l'estabilitat amb una majoria "estable i eficaç", i ha traslladat a les institucions la unitat que practica "cada dia la societat" en tot tota mena d'activitats.