Publicat 6/7/2020 16:57:18 +02:00CET

Feijóo afirma que votar a Galícia serà segur: "És el mateix que anar a una farmàcia"

El presidente de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo.
XUNTA/ANA VARELA

Insisteix que hi ha compradors interessats en Alcoa

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

El president de la Xunta i candidat del PPdeG a les eleccions, Alberto Núñez Feijóo, ha mantingut aquest dilluns que els col·legis electorals a la comunitat són segurs. Com també va afirmar Esteban González Pons en un acte a Santiago la setmana passada, Feijóo ha assegurat que "anar a un col·legi" el 12J "és el mateix que anar a una farmàcia".

"Estan supervisats, hi ha higiene i neteja", ha assegurat, en una trobada telemàtica organitzada per Nueva Economía Foro, en què també s'ha parlat del futur de la fàbrica d'Alcoa a Sant Cibrao, a Cervo (Lugo). Feijóo ha tornat a insistir que la seva postura és que el Govern hauria de garantir una tarifa energètica "viable".

Si "no" dona aquesta resposta, el candidat 'popular' ha recordat que estaria d'acord amb una intervenció transitòria de la companyia fins que es donin les condicions perquè pugui tornar al mercat. I és que, com en els últims dies, ha insistit que hi hauria compradors interessats si es dóna una tarifa energètica competitiva.

"O a Clemente González o a un altre li pot interessar aquesta fàbrica. Clemente és gallec i se sent atret per ajudar la seva terra", ha dit Feijóo, en al·lusió a l'interès --del que ja s'han fet ressò alguns mitjans de comunicació-- que el president del primer grup privat de l'alumini, Alibérico, podria tenir en la factoria.