FCB i Barcelona Supercomputing Center creen un sistema intel·ligent per gestionar els espais del club

Publicat 10/11/2019 15:38:58CET
El FCB i el Barcelona Supercumputing Center col·laboren en un projecte de gestió intel·ligent d'espais amb tècniques de supercomputació.
FCB

BARCELONA, 10 nov. (EUROPA PRESS) -

El Futbol Club Barcelona (FCB) i el Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC) estan treballant en un sistema intel·ligent, que incorpora tècniques d'intel·ligència artificial i de l'Internet de les coses, que permetrà al club analitzar i gestionar els fluxos de persones a les seves instal·lacions en temps real.

En un comunicat aquest diumenge, el FCB ha informat que aquesta iniciativa forma part del projecte europeu IoTwins, al qual la Comissió Europea ha dedicat 16 milions d'euros per fomentar l'alta tecnologia en la petita, mitjana i gran empresa europea.

El sistema monitorizarà el Camp Nou, el Palau Blaugrana, l'Estadi Johan Cruyff, el Campus Barça i el Museu i Barça Store, i simularà els moviments habituals del públic en aquests espais, cosa que permetrà al club assajar possibles respostes davant situacions previsibles o "incidències".

En el disseny i tractament d'aquestes dades intervindrà el superordenador Marenostrum del BSC, i es posaran en pràctica de forma combinada disciplines capdavanteres com la intel·ligència artificial, la supercomputació i l''edge computing'.

Les dades serviran al FCB per gestionar la seguretat dels seus espais, però també per situar els estands, taquilles i locals de restauració en aquells llocs on "millorin el negoci i l'experiència" de les prop de quatre milions de persones que visiten les instal·lacions del club cada temporada.

El projecte es troba en fase de recol·lecció de dades, es desenvoluparà al llarg dels propers 36 mesos i entrarà en fase de prova a mitjan 2021, segons els seus promotors.