Publicat 08/04/2014 15:08

Faura (Telefónica) creu que Espanya ha d'usar millor les noves tecnologies per ser competitiva

   El Director General De Telefónica En Catalunya, Kim Faura
EUROPA PRESS

SABADELL (BARCELONA), 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, ha assegurat aquest dimarts que Espanya no té un problema d'infraestructures tecnològiques, pel que ha animat els diferents agents a treure profit d'elles per guanyar competitivitat.

"La revolució digital tan important i transcendent com el seu dia ho va ser la industrial, on l'electricitat jugava un paper fonamental per a l'eficiència", ha assegurat durant la seva intervenció a una taula rodona celebrada en el marc de la Jornada Sobre Economia Industrial de la Fundació Gremi de fabricants de Sabadell (Barcelona).

Faura ha posat com a exemple el treball en matèria de 'big data' que porta a terme el centre d'investigació de la seva companyia a Barcelona, que és capaç de gestionar de manera massiva les dades dels usuaris de telefonia per gestionar de manera més eficient el trànsit, el comerç i el turisme, entre d'altres.

També ha assenyalat altres sistemes per a monotoritzar el procés d'enviament de mercaderies --guanyant amb això eficiència i detectant possibles errors en la cadena de distribució--, així com noves tecnologies per predir l'evolució de les malalties en determinats pacients.

El consultor economista i membre del Consell Assessor de la Fundació Gremi Miquel Puig ha afirmat que altres dels factors en els quals Espanya no és el bastant competitiva són "la mandra" per sortir a l'exterior, la falta de visió a llarg termini i l'aposta excessiva pel turisme i la construcció en detriment de la indústria.

Segons ha assegurat, el foment de les companyies de gran mida seria un error, tenint en compte que els països més competitius tenen algunes empreses grans, però sobretot "empreses mitjanes molt obsessionades pel producte de qualitat, la tecnologia avançada i la internacionalització".

Per la seva banda, el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, ha assenyalat la burocràcia, els constants canvis legislatius, les deficients carreteres, la morositat i l'alt preu de l'energia com alguns dels factors que llasten la posició d'Espanya en aquesta matèria.

"O anem cap a un model energètic sostenible, o continuarem tenint una pedra a la motxilla de la competitivitat", ha conclòs.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés