Publicat 2/11/2019 15:39:05 +01:00CET

Familiars d'empresonats en les protestes per la sentència demanen el seu "alliberament immediat"

Roda de premsa a Lleida de familiars de manifestants detinguts i empresonats durant les protestes contra la sentència de l'1-O.
@CDRSLLEIDA

Una de les preses, ja en llibertat, rebutja "els missatges d'esperança i apoderament" des dels centres penitenciaris

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

Els familiars de persones detingudes i empresonades arran de les protestes contra la sentència de l'1-O han demanat aquest dissabte el seu "alliberament immediat" en quatre rodes de premsa simultànies a les capitals de província catalanes.

La mare de Francesc Colominas --un dels encausats--, Mercè Rueda, ha manifestat a Barcelona el seu suport a tots els detinguts i empresonats en els aldarulls: "Reivindiquem de nou per tots i cadascun d'ells la seva condició de presos i preses polítiques", acompanyada de crits de 'Us volem a casa' dels assistents a la convocatòria.

Una de les empresonades, la Paula, que va quedar en llibertat provisional dilluns, ha rebutjat el relat, en les seves paraules, que creu que s'està popularitzant sobre la presó: "Els missatges d'esperança i apoderament que es generen des de l'interior dels centres penitenciaris no reflecteixen la realitat que es viu allà dins", ha dit.

Ha defensat que aquests discursos no representen el que han viscut els joves empresonats arran dels aldarulls, i ha afegit: "No podem romantitzar cap empresonament. La presó t'anul·la com a persona i t'aïlla del teu entorn".

A Lleida, familiars dels encausats han demanat la llibertat per a quatre detinguts durant les protestes --Martí, Andreu, Mohammed i Othamane-- i han afirmat que "hi ha dues persones al CIE amb ordre d'expulsió de tres anys", segons un tuit dels CDR de Lleida recollit per Europa Press.

Una portaveu dels col·lectius de suport als cinc empresonats de Girona ha criticat a la plaça Pompeu Fabra de la ciutat la "criminalització que està vivint la joventut, amb més de 30 presos polítics", i ha demanat que no se'ls assenyali.

També a Tarragona, familiars i altres persones properes dels tres joves de la ciutat que romanen a la presó preventiva han acudit a la plaça de les Cols per demanar la llibertat dels empresonats.