Publicat 10/2/2019 14:50:00 +01:00CET

Familiars dels presos sobiranistes criden a mobilitzar-se per frenar la fera" de l'Estat

Acte d'ACM l'Ajuntament de Barcelona amb 400 alcaldes davant el judici de el 1-O
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 febr. (EUROPA PRESS) -

La representant de l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC, que agrupa als familiars dels presos sobiranistes), Laura Masvidal, ha cridat aquest diumenge a mobilitzar-se davant l'inici del judici de l'1-O per "frenar una fera", com ha descrit a l'Estat, ja que, segons ella, s'ha despertat de l'herncia del franquisme.

La també dona de l'exconseller Joaquim Forn ho ha dit en la seva intervenció durant l'acte de l'ACM i l'Ajuntament de Barcelona en el qual han participat uns 400 alcaldes catalans per demanar un judici just.

Masvidal ha sostingut que les mobilitzacions han de ser "pacífiques per determinades" i ha assenyalat que, si cal demanar que el judici sigui just, vol dir que no hi ha justícia.

"Abracem-nos en un sol clam de llibertat i de justícia. I, amb serenitat i fermesa, defensem el que és just amb la voluntat de no renunciar a res", ha afegit.

Ha alertat que en els últims mesos s'han obert processos penals contra alcaldes, artistes, professors i activistes, a més de l'empresonament de dirigents independentistes: "L'Estat no vol que siguem. No obstant aix, som".

També ha criticat la manifestació d'aquest diumenge a Madrid en contra d'establir un relator en les negociacions entre l'Estat i la Generalitat: "Ens volen silenciats".

A més, ha agrat les mostres de suport rebudes i ha celebrat que en l'acte d'alcaldes hi hagi representació de diversos partits, alguna cosa que veu positiu perqu s'han "sumat sensibilitats davant l'evidncia que les llibertats es troben en perill".