BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -
La família Torres va celebrar el divendres una jornada sobre el canvi climtic amb experts de vuit pasos per aprofundir en la problemtica que suposa l'augment de les temperatures per a la viticultura i abordar quines accions urgents es poden realitzar per reduir les emissions de CO2.
En un comunicat aquest dilluns, el celler ha informat que en la jornada es va posar mfasi a les tecnologies de captura i reutilització de dixid de carboni i en la urgncia de la transició energtica
La trobada, que va reunir unes 50 persones entre sommeliers, periodistes, formadors i acadmics, va comptar amb la participació de l'especialista en la transició a una economia baixa en carboni Chris Goodall, i l'expert en comunicació del vi Jamie Goode.
El president de Família Torres, Miguel Ángel Torres, va obrir la sessió fent un reps al programa 'Torres & Earth' que el celler va implementar el 2008 amb l'objectiu de reduir les seves emissions de CO2 per ampolla en un 30% fins el 2020 i que ha comportat des de llavors una inversió de més de 15 milions d'euros.
"Hem de descarbonitzar l'economia per poder contenir l'augment de temperatura a 1,5 graus el 2030-2040, i aix requereix la implicació de totes les empreses, indústries i persones", va afirmar Torres.
Es va comprometre a més a implementar a partir del 2020 tecnologies CCR "per poder capturar el 10% del CO2 que procedeix de la fermentació del vi" i donar-li un ús alternatiu, va afegir Torres.