Publicat 05/11/2021 15:52CET

Familia Torres dissenya un sistema que captura i reutilitza el CO2 de la fermentació del vi

Sistema de captura de CO2 de Familia Torres
FAMILIA TORRES

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

Familia Torres ha dissenyat un sistema per capturar i reutilitzar el CO2 de la fermentació del vi amb el qual aspira arribar a 20 tones anuals.

En un comunicat aquest divendres, el celler ha explicat que ja ha posat en funcionament el sistema a les seves instal·lacions a Pacs del Penedès (Barcelona) durant aquesta verema.

Aquesta iniciativa consisteix a adaptar els dipòsits fermentadors perquè el CO2 alliberat durant el procés de fermentació del vi pugui ser conduït cap a uns globus de grans dimensions, col·locats damunt d'aquests dipòsits.

Quan el vi allibera el CO2 és capturat a l'interior dels globus, que s'inflen, i un compressor d'aire permet transferir-lo fins a un altre dipòsit on s'emmagatzema per després ser reutilitzat.

El president de Familia Torres, Miguel A. Torres, ha sostingut que cada tona que es recupera i reutilitza suposa una tona menys en la petjada de carboni i, a més a més, un estalvi en la factura del subministrament de CO2 del celler.

"Aquest sistema és eficaç i rendible i el compartirem amb altres cellers perquè, entre tots, puguem reduir de manera significativa l'ús de CO2 d'origen fòssil", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés