BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -
Familia Torres ha dissenyat un sistema per capturar i reutilitzar el CO2 de la fermentació del vi amb el qual aspira arribar a 20 tones anuals.
En un comunicat aquest divendres, el celler ha explicat que ja ha posat en funcionament el sistema a les seves installacions a Pacs del Peneds (Barcelona) durant aquesta verema.
Aquesta iniciativa consisteix a adaptar els dipsits fermentadors perqu el CO2 alliberat durant el procés de fermentació del vi pugui ser condut cap a uns globus de grans dimensions, collocats damunt d'aquests dipsits.
Quan el vi allibera el CO2 és capturat a l'interior dels globus, que s'inflen, i un compressor d'aire permet transferir-lo fins a un altre dipsit on s'emmagatzema per després ser reutilitzat.
El president de Familia Torres, Miguel A. Torres, ha sostingut que cada tona que es recupera i reutilitza suposa una tona menys en la petjada de carboni i, a més a més, un estalvi en la factura del subministrament de CO2 del celler.
"Aquest sistema és efica i rendible i el compartirem amb altres cellers perqu, entre tots, puguem reduir de manera significativa l'ús de CO2 d'origen fssil", ha afegit.