Publicat 3/8/2020 18:25:49 +02:00CET

La família d'Helena Jubany en reobrir-se la causa: "Desapareix aquell tic-tac de la prescripció"

L'assassinat de 2001 prescriurà l'any que ve i la investigació s'ha reobert aquest dilluns

   BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

   El germà d'Helena Jubany, Joan Jubany, ha dit aquest dilluns que la família està esperançada i emocionada per la decisió del jutge de reobrir la investigació de l'assassinat de la jove, comès el 2001, i ha expressat: "Desapareix aquell tic-tac de la prescripció".

   En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Joan Jubany ha confiat que "s'obri una investigació a fons i que s'arribi fins al final" després que la causa quedés arxivada el 2005 sense trobar l'autor o autors del crim.

   La prescripció del delicte d'assassinat, ocorregut el 2001, hagués finalitzat l'any que ve per a les persones que mai van ser imputades a la causa, i el 2025 per les qui sí ho van anar, i aquest dilluns el Jutjat de primera instància 2 de Sabadell (Barcelona) ha decretat noves diligències sobre un sospitós.

   Pel que fa al camí per aconseguir reobrir la investigació, ha dit que "el detonant de tot va ser el programa Crims" de TV3, que va emetre un reportatge sobre el cas, i ha agraït el suport de totes les persones que han aportat nova informació, testimonis i proves per demanar reprendre la investigació.

   La família va llançar una campanya de micromecenatge per finançar els costos de demanar la reobertura de la causa, que va duplicar l'objectiu fixat: van demanar 9.000 euros i entre 795 persones van aportar 20.815 euros, i Joan Jubany ha agraït "tot el suport popular a la causa, especialment a la gent de Sabadell, autèntics motors de la reobertura".

   "Malgrat que en el seu moment va ser un cas mal tancat, no només es tracta d'Helena Jubany sinó dels feminicidis, de la violència contra les dones. Contra això no podem estar callats ni mirant a un altre costat", ha dit Joan Jubany després d'acordar-se la reobertura de la causa.