Publicat 8/5/2019 15:10:21 +02:00CET

Fainé revela que el Banc d'Espanya el va sondejar per si CaixaBank volia comprar accions de Bankia

Fainé revela que el Banco de España le sondeó por si CaixaBank quería comprar acciones de Bankia
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 8 maig (EUROPA PRESS) -

Qui va ser president de Caixabank entre els anys 2011 i 2016, Isidre Fainé, ha revelat que abans de la sortida a borsa de Bankia, el llavors subgovernador del Banc d'Espanya Javier Aríztegui li va trucar per si l'entitat catalana "volia estudiar aquesta operació".

Durant la seva declaració com a testimoni en el judici a l'Audiència Nacional per la sortida a borsa de Bankia, Fainé ha assenyalat que va traslladar aquesta comunicació a l'"equip tècnic" de l'entitat que, segons ha dit, va ser qui va dirigir una operació de compra de 100 milions d'euros en accions.

"Va ser una operació dirigida pels tècnics; es va fer amb bona fe", ha assegurat, i ha subratllat que en aquell moment l'entitat confiava "que aniria bé".

En ser preguntat per les raons per les quals CaixaBank va vendre les seves accions, ha justificat aquesta desinversió en el fet que "no hi havia solució" per a Bankia. "Quan vam veure que no hi havia cap solució vam vendre, suposo", ha dit.

VA BUSCAR UNA FUSIÓ AMB CAJA MADRID A l'INICI DE LA CRISI

En un moment de la declaració, Fainé ha reconegut que entre els anys 2009 i 2010 va arribar a interessar-se per una fusió amb Caja Madrid --"no amb Bankia", ha recalcat--, perquè en aquell moment considerava que "seria bo per a Espanya" i que haurien aconseguit ser un dels quatre bancs industrials d'Europa i la primera fundació del continent.

Si no va sortir aquesta operació finalment, ha postil·lat, no va ser perquè no hagués volgut. "Ho entenc, però van decidir fer altres operacions", ha dit. En tot cas, ha assegurat que van ser "només converses". "No va haver-hi cap paper, ni cap 'due diligence'", ha aclarit.