Publicat 20/07/2020 11:17CET

La facturació de les empreses s'enfonsa un 33% al maig pels efectes de la crisi sanitària

Evolució de la facturació de les empreses a Espanya fins el maig del 2020 (INE)
EPDATA

MADRID, 20 jul. (EUROPA PRESS) -

La xifra de negocis de les empreses es va enfonsar un 33% al maig en relació amb el mateix mes de l'any passat, taxa 6,8 punts superior a la del mes d'abril, quan va caure un 39,9%, la pitjor caiguda de la sèrie que arrenca el 2002, segons l'índex de xifra de negocis empresarial (ICNE) que ha publicat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb la caiguda del mes de maig, les vendes de les empreses encadenen tres mesos consecutius de reculades importants a causa dels efectes de la crisi sanitària.

En aquest sentit, l'INE ha explicat que des del 4 de maig, d'acord amb el pla per a la transició cap a una nova normalitat, els locals comercials han anat reobrint i adaptant l'aforament al públic.

Els hotels, els establiments turístics i les activitats de restauració també han pogut obrir al públic amb certes restriccions a mesura que els diferents territoris han anat assolint les diferents fases de la desescalada.

Aquesta reactivació ha propiciat un increment del 15,3% de la facturació de les empreses al maig en relació amb el mes d'abril.

La caiguda de la facturació empresarial del mes de maig es va deure als descensos interanuals dels serveis (-42%), la indústria (-33,1%), el comerç (-29%) i el subministrament d'energia elèctrica i aigua (-25,3%).

Amb els efectes estacionals i de calendari corregits, la facturació de les empreses es va enfonsar un 30,6% el cinquè mes de l'any en comparació amb el maig del 2019.

Aquesta evolució es va deure a la reculada de les vendes en serveis (-41,3%), indústria (-29,3%), comerç (-27,2%) i el subministrament d'energia elèctrica (-20,5%).

LES VENDES MENSUALS PUGEN UN 15,3%

En taxa mensual (maig sobre abril) i amb l'efecte estacional i de calendari eliminat, la xifra de negocis de les empreses va créixer un 15,3%, taxa un 41,2 superior a la del mes anterior.

El comerç (+21,9%) i la indústria (+18,5%) han estat els sectors amb la millor evolució mensual, mentre que subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus va ser l'únic sector amb descens de facturació (-3,6%).

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés