Publicat 19/07/2019 11:10CET

La facturació de les empreses modera al maig el seu creixement al 3,3% i suma 34 mesos d'ascensos

Evolución de la facturación de las empresas, mayo 2019 (INE)
EPDATA

MADRID, 19 jul. (EUROPA PRESS) -

La xifra de negocis de les empreses va augmentar un 3,3% el passat mes de maig en relació amb el mateix mes del 2018, cinc dcimes menys que a l'abril, segons l'Índex de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Amb l'ascens que s'ha registrat en el cinqu mes de l'any, la xifra de negocis de les empreses encadena 34 mesos consecutius d'increments interanuals.

L'avan interanual de la facturació de les empreses que s'ha experimentat al maig es deu al repunt dels serveis no financers de mercat (+5,1%), del subministrament d'energia elctrica i aigua, sanejament i gestió de residus (+4,1%), del comer (+3,9%) i de les indústries extractives i manufacturera (+0,8%).

Un cop corregit l'efecte calendari i l'estacionalitat, la xifra de negocis empresarial va augmentar també un 3,3% al maig en taxa interanual, taxa 1,8 punts inferior a la del mes d'abril.

LES VENDES MENSUALS CAUEN UN 0,1%

En taxa mensual (maig sobre abril) i havent eliminat l'efecte estacional i de calendari, la xifra de negocis de les empreses va descendir un 0,1%, en relació amb l'augment del 0,9% que van registrar a l'abril i de l'1,6% que es va experimentar un any abans.

Dels quatre sectors analitzats, només subministrament d'energia elctrica i aigua, sanejament i gestió de residus va presentar taxes mensuals positives (+1,4%), mentre que indústries extractives i manufacturera i comer van registrar els descensos més destacats, amb una caiguda del 0,4% en tots dos casos.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés