Publicat 17/1/2019 12:51:10 +01:00CET

Facebook retira centenars de llocs web i comptes vinculats a Rússia per difondre notícies falses i desinformació

Logo de l'app de Facebook
PIXABAY - Archivo

WASHINGTON, 17 gen. (Reuters/EP) -

Facebook ha informat aquest dijous que ha retirat centenars de llocs web, comptes i grups iniciats a Rússia per considerar que estan implicats en comportaments que promouen de manera coordinada les notícies falses i la desinformació.

El cap de política de ciberseguretat de Facebook, Nathaniel Gleicher, ha explicat al blog de la xarxa social que la companyia ha descobert dues operacions diferents originades a Rússia, una d'elles activa a diversos pasos de l'est d'Europa i l'altra concretament a Ucrana.

La companyia ha indicat que ha inhabilitat 364 llocs web i comptes de Facebook dirigits per la primera xarxa russa i que operava als pasos bltics, a l'sia Central, la regió del Caucas i a l'est i centre d'Europa. Els llocs web estaven relacionats amb treballadors de l'agncia de notícies Sputnik.

Facebook ha assenyalat que, grcies a una informació revelada per les autoritats nord-americanes, ha pogut retirar, a més, 107 llocs web, grups i comptes de Facebook i 41 comptes d'Instagram creats a Rússia i operats des d'Ucrana.

"No trobem cap relació entre aquestes operacions, per van fer servir tctiques molt similars creant xarxes de comptes per enganyar uns altres sobre qui eren i qu estaven fent", ha indicat la xarxa social.

Facebook est sota pressió des de fa dos anys per la seva lentitud en el desenvolupament d'eines per combatre el contingut extremista i les operacions de propaganda i de difusió de notícies falses i campanyes de desinformació.

Al novembre, Facebook i Twitter van retirar milions de publicacions i van tancar comptes vinculats a operacions d'influncia de Rússia, Iran i altres actors abans de les eleccions legislatives nord-americanes de meitat de mandat (Midterms).

el més llegit

 1. 1

  AMP.- Coronavirus.- Mor l'expresident del Port de Barcelona Joaquim Tosas

 2. 2

  Grup Sagardi repartirà 5.000 menjars diaris a persones majors de Barcelona

 3. 3

  Coronavirus.- Els CAP de Badalona (Barcelona) obriran durant els festius de Setmana Santa

 4. 4

  AMP.- Coronavirus.- Granollers (Barcelona) adapta un pavelló perquè persones sensellar passin el confinament

 5. 5

  Badalona (Barcelona) incorpora dron per detectar infraccions del confinament