Publicat 22/4/2020 16:13:11 +02:00CET

Facebook detecta un augment generalitzat de spam i de falsos 'm'agrada' en les publicacions del Govern central

Facebook logo
PIXABAY - Archivo

MADRID, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

Facebook ha investigat centenars de perfils falsos que elogiaven les publicacions dels comptes oficials del Govern espanyol. "Hem trobat un increment global de spam i de falsos 'm'agrada' que hem eliminat", ha explicat a Europa Press un portaveu de la companyia.

El Ministeri de Sanitat va assegurar en un comunicat que havia denunciat a Facebook que, des del 17 d'abril, havia registrat en el seu compte oficial l'activitat fraudulenta de diversos comptes aparentment falsos que generen interaccions massives.

En aquest sentit, el representant de la xarxa social ha assegurat que Facebook revisa "contínuament" l'activitat de la plataforma. "I prenem mesures si trobem violacions de les nostres polítiques", ha assenyalat el portaveu de la companyia nord-americana.

Facebook s'enfronta al problema de la desinformació gràcies a l'ajuda de noves tecnologies automàtiques i, actualment, elimina més d'un milió de comptes falsos al dia, la majoria "minuts després de crear-se", segons va informar al febrer el director de l'empresa, Mark Zuckerberg.

Davant d'aquesta situació, el Partit Popular ha exigit al Govern central, a través d'una bateria de preguntes parlamentàries, que expliqui aquestes milers d'interaccions de perfils falsos que s'han detectat en diferents publicacions del Ministeri de Sanitat.

el més llegit

 1. 1

  Lleida demana al Govern que traslladi a Sánchez la seva petició de regularitzar a persones sense papers

 2. 2

  L'Ajuntament de Barcelona impulsa un model híbrid de lloguer i masoveria per a veïns

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- El 83% de les residències de Girona no tenen casos confirmats ni sospitosos

 4. 4

  Plasticband assessora més de 200 empreses per transportar productes amb seguretat

 5. 5

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"