BARCELONA, 16 gen. (EUROPA PRESS) -
La fàbrica Solís, situada a Miajadas (Càceres), ha rebut una certificació d'ús responsable de l'aigua que reconeix les tècniques d'agricultura sostenible que l'empresa aplica en el cultiu del tomàquet i en la seva cadena de valor.
Es tracta de la certificació 'Gold' en l'estàndard d'Alliance for Water Stewardship (AWS) i la fàbrica de Solís és la primera d'alimentació que el rep a Europa, ha informat Nestlé en un comunicat.
El segell reconeix la feina que la companyia ha desenvolupat per promoure una agricultura sostenible "a llarg termini" a través de la iniciativa 'Solís Responsable', que va començar al 2013.
Amb aquest projecte, "Nestlé ha demostrat que un producte equilibrat, de sabor natural i sense conservants, com les salses de tomàquet, està perfectament alineat amb la protecció del medi ambient i amb el desenvolupament d'un teixit agrícola local", ha destacat la companyia.
MÉS ESTALVI I MÉS PRODUCCIÓ
Entre el 2013 i el 2019, les accions de 'Solís Responsable' han permès estalviar més d'un milió de metres cúbics en el consum d'aigua, i disminuir en un 10% de mitjana l'ús de fertilitzants i de productes de control de plagues en els cultius.
A més, la companyia ha incrementat un 8% la productivitat per hectàrea en el marc del programa, que al 2017 ja va rebre el Premi Aliments d'Espanya a la indústria alimentària que concedeix el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
Segons la companyia, la certificació AWS Gold és fruit de la feina feta aquests darrers anys a l'empresa, "que ha comptat amb la col·laboració permanent dels principals actors de la zona, tant públics com privats".