Publicat 17/10/2019 15:27:38 +02:00CET

La fàbrica de Seat a Martorell suspèn la producció i deixarà de fabricar 3.500 cotxes

Planta de Seat a Martorell (Barcelona)
SEAT - Archivo

BARCELONA, 17 oct. (EUROPA PRESS) -

La fàbrica de Seat a Martorell (Barcelona) ha suspès els torns de producció des de la tarda d'aquest dijous fins a la nit d'aquest divendres a causa dels problemes de mobilitat que es deriven de Les Marxes per la Llibertat, perquè les columnes de Tàrrega (Lleida) i Tarragona passen per aquest municipi i com a conseqüència deixarà de fabricar 3.500 vehicles.

Fonts de Seat han explicat a Europa Press que el torn del matí d'aquest dijous ha començat amb normalitat, si bé han decidit dur a terme aquesta mesura per evitar "riscos de mobilitat".

"Com a companyia tenim la responsabilitat d'evitar que els nostres treballadors es quedin bloquejats entre el seu domicili i el centre de treball", han afirmat.

A més, els sindicats Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) han convocat una vaga general a Catalunya aquest divendres.

En concret, en els torns de producció de Seat hi treballen prop d'uns 7.000 professionals, 2.900 dels quals treballen en el torn de matí, 2.300 en el de tarda i 1.600 en el torn de nit, que actualment opera amb una línia.

2.200 VEHICLES DE MITJANA DIARIS

De mitjana, la factoria de Seat a Martorell produeix uns 2.200 vehicles diaris, i amb la suspensió d'aquests torns es calcula que es deixaran de fabricar uns 3.500 cotxes.

Fonts de la signatura d'automoció han assegurat que aquest volum de producció es preveu recuperar d'aquí a la fi d'any amb les mesures de flexibilitat contemplades en el conveni col·lectiu que no tindria impacte en el còmput anual.

Així, s'aturarà el subministrament de peces, encara que les mateixes fonts han matisat que es rebran els repartiments puntuals que es puguin dur a terme, en funció de les circumstàncies, i la seu central de Seat continuarà oberta.