Publicat 28/12/2019 16:53:55 +01:00CET

Exteriors envia un funcionari a Bolívia per investigar l'incident a l'Ambaixada de Mèxic

La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, durant la seva intervenció en el 'Forbes Summit Women 2019', el qual pretén promoure la igualtat i l'apoderament femení, Madrid (Espanya), 2 d'octubre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 28 des. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri d'Afers Exteriors enviarà un funcionari a Bolívia per investigar l'incident d'aquest divendres a l'Ambaixada de Mèxic a La Paz en el qual va estar involucrada l'encarregada de negocis 'ad interim' d'Espanya, Cristina Borreguero, van informar fonts d'Exteriors.

El Ministeri pren aquesta decisió després d'anunciar durant la matinada que obrirà "una investigació", després que la ministra de Relacions Exteriors de Bolívia, Karen Longaric, hagi anunciat que denunciarà el "atropellament a la sobirania" del seu país després d'un incident a la legació de Mèxic.

En concret, Longaric ha assegurat que "persones que han estat identificades com a funcionaris de l'Ambaixada d'Espanya a Bolívia, acompanyades per persones amb el rostre cobert", haurien provat d'"ingressar de manera subrepticia i clandestina a la residència diplomàtica de Mèxic a La Paz".

La ministra boliviana ha destacat que "la pregunta número u (...) és quin era el motiu perquè la ministra consellera d'Espanya visitava l'ambaixadora de Mèxic acompanyada de persones amb el rostre cobert i presumiblement armades, com han denunciat els veïns de la zona".

En aquest sentit, ha sostingut que "la cancelleria boliviana enviarà una nota a la cancelleria del regne d'Espanya denunciant aquests atropellaments i reclamant el compliment rigorós de la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques".

EL PP I VOX DEMANEN EXPLICACIONS

El PP i Vox han anunciat que sol·licitaran al Govern central que expliqui al Congrés dels Diputats els fets ocorreguts durant la visita de Borreguero a l'ambaixadora de Mèxic a Bolívia.

El sotssecretari de Participació del PP, Jaime de Olano, ha anunciat aquest dissabte que el PP sol·licitarà la compareixença de la ministra d'Exteriors en funcions, Margarita Robles, al Congrés perquè "expliqui l'incident de Bolívia amb diplomàtics espanyols" davant la denúncia de la canceller boliviana.

Per la seva banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat a través del seu compte de Twitter que exigiran "respostes" al Parlament espanyol, després de qualificar l'incident de "gravíssim".

"El que ha passat a La Paz és gravíssim. A l'espera de més detalls tot indica que Zapatero ens ha ficat ja en el Fòrum de Sao Paulo. Mirava l'ambaixada d'Espanya d'ajudar a fugir assassins i narcos còmplices de Morales? Exigirem respostes al Parlament d'Espanya", ha escrit Abascal.