Publicat 17/3/2019 11:51:52 +01:00CET

Exparlamentaris de diversos partits s'associen amb Societat Civil Catalana per desmuntar el relat independentista

Manifestación independentista en Madrid contra el juicio del 'procés'
Ricardo Rubio - Europa Press

Planegen una espcie d''Erasmus' perqu alumnes catalans i d'altres comunitats coneguin la "realitat" d'Espanya

MADRID, 17 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Associació d'Exdiputats i Exsenadors espanyols, de la qual formen part un miler d'exparlamentaris de diferents forces polítiques, inclosa l'antiga Convrgencia, s'ha aliat amb Societat Civil Catalana (SCC) per dur a terme una srie d'accions destinades a combatre el relat que fa l'independentisme de la realitat tan catalana com espanyola.

Amb aquest objectiu, ambdues entitats segellaran en les properes setmanes un conveni de collaboració que ja ha estat avalat per la Junta Directiva de l'associació d'exparlamentaris i que aquest dilluns ser confirmat per la de SSC.

La idea és aprofitar la implantació a Catalunya de SCC i l'experincia dels exdiputats i exsenadors per posar en marxa activitats que serveixin "per qüestionar, posar en evidncia i arribar a desmuntar la visió independentista que Espanya té oprimida Catalunya".

Així ho han explicat a Europa Press, el secretari general de l'Associació d'Exdiputats i Senadors, Fernando Sanz, i el secretari de SCC, Manuel Miró. Tots dos han destacat la possibilitat de crear "sinergies" entre dues entitats que s'han mostrat molt combatives contra l'independentisme i en la defensa dels valors constitucionals.

De fet, el passat mes de setembre, els exparlamentaris van aprovar un document urgint la "recuperació del dileg" entre les forces constitucionalistes per frenar la "persecució" i la "humiliació" a la qual, en la seva opinió, s'est sotmetent als "demcrates catalans" que defensen l'ordenament jurídic i en el qual es declaraven "alarmats" per la "contínua exclusió i marginació cívica i social" que "sofreixen la majoria dels ciutadans catalans respectuosos amb l'Estatut i la Constitució".

EL GOVERN DEL PP VA PROPOSAR UN PROGRAMA CERVANTES SIMILAR

Tot i que el projecte encara est molt incipient, els seus promotors ja tenen clar que un dels sectors amb els quals volen comenar a desmuntar el relat que, diuen, cerquen imposar les forces independentistes, és amb joves i adolescents.

Així, una de les activitats que tenen en ment és l'organització d'una espcie de programa 'Erasmus' per facilitar que estudiants catalans passin temporades en altres comunitats i alumnes de la resta d'Espanya coneguin Catalunya.

El 2016, la llavors ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ara portaveu del PP en l'oposició, ja va anunciar la posada en marxa del programa Cervantes de mobilitat dins d'Espanya per a alumnes de 14 a 18 anys de centres públics i concertats i va prometre que es posaria en marxa aquest curs.

INTERCANVI DE PROFESSORS

Els exparlamentaris també tenen pensades altres activitats com intercanvis de professors, l'organització de convivncies de joves de diferents llocs del país en parcs naturals o el llanament d'una publicació digital.

Per poder posar en marxa aquests projectes, els exparlamentaris i Societat Civil Catalana cercaran la collaboració administrativa de ministeris i governs autonmics i també podrien recórrer l'mbit privat per aconseguir finanament.