Actualitzat 21/03/2016 13:20 CET

Exempleada: "Vaig estar contractada quatre anys sense treballar per tenir l'alta a la Seguretat Social"

Iñaki Urdangarin y su socio, Diego Torres
POOL

L'extreballadora domèstica diu conèixer ara que estava contractada com a auxiliar administrativa

   PALMA DE MALLORCA, 21 Març (EUROPA PRESS) -

   Els testimonis Lluís Álvarez i María Teresa de Sicart, que han declarat aquest dilluns en el marc del cas Nóos, han assenyalat que van ser contractats en diferents empreses de la presumpta trama de corrupció, però que no van treballar ni van anar mai a les seves seus.

   "Vaig cobrar uns 60 euros mensuals, que crec que em donaven en mà, durant tres o quatre mesos", ha dit Álvarez. De Sicart, que va estar contractada per Aizoon, ha expressat per part seva que va estar d'alta en la Seguretat Social cobrant aquesta mateixa quantitat "durant quatre anys sense treballar".

   D'altra banda, l'antiga empleada del servei domèstic d'Iñaki Urdangarin i la infanta Cristina, María Monalisa Nonosel, ha explicat durant la seva declaració com a testimoni, que ha sabut "ara, durant el judici" que el seu contracte a Aizoon era com a "auxiliar administrativa".

   Segons han explicat tant ella com el seu marit, Lucian Catalin Nonosel, que també ha declarat com a testimoni, van ser contractats el 2006 com a servei domèstic i que el 2007, "amb la instal·lació del despatx" a la residència dels ducs se'ls va fer "un contracte d'empresa" dins d'Aizoon, tot i que les seves tasques no van canviar en general.

   "Eventualment vaig anar a buscar algú a l'aeroport que havia de reunir-se amb el senyor Urdangarin, però la feina era gairebé la mateixa", ha dit Catalin.

   Sobre de qui va ser la idea de ser contractats per Aizoon, Catalin ha dit que va ser idea d'Urdangarin i Monalisa ha dit que va ser idea seva l'assumpte de "formalitzar un contracte d'empresa" perquè volien comprar un pis, que finalment van comprar.

   A tot això, la lletrada de Manos Limpias, Virgina López Negrete, ha demanat, després de la declaració de Monalisa, que s'estudiï la inclusió en la causa d'"un delicte de fals testimoni".

   D'altra banda, tant Maria Covadonga com Mónica Guzmán, han expressat que van ser contactades per Julita Cucarella per prestar serveis a Iñaki Urdangarin. Totes dues han afirmat que van treballar des de casa i que el nebot de l'exduc, Jan Gui, els feia els pagaments en efectiu en mà.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés