Publicat 18/06/2024 09:11

Europastry confirma la seva sortida a Borsa mitjançant una oferta de noves accions per 225 milions

Archivo - Arxivo - El president d'Europastry, Jordi Gallés
EUROPA PRESS - Archivo

Es preveu una altra oferta secundària de venda d'accions ja existents en la qual participarà la família Gallés i el CEO de la companyia

MADRID, 18 juny (EUROPA PRESS) -

Europastry, especialitzada en productes de fleca congelada, ha confirmat aquest dimarts la seva intenció de cotitzar en les Borsas de Valors espanyoles mitjançant una oferta pública de venda d'accions ordinàries dirigida a inversors qualificats.

Segons ha informat la companyia, l'operació comprendrà una oferta primària de noves accions per una quantitat d'aproximadament 225 milions d'euros per contribuir al desapalancament i beneficiar-se de les potencials oportunitats de creixement a curt o mig termini.

Es preveu a més una oferta secundària de venda d'accions existents per part d'Exponent; Gallés Office, propietat de la família Gallés, i Indinura, controlada pel CEO d'Europastry, Jordi Morral. Després de l'oferta, la família Gallés, a través de Gallés Office, seguirà mantenint una participació majoritària.

L'oferta estarà dirigida a inversors qualificats, inclosa una col·locació a inversors institucionals qualificats, i la intenció de la companyia és sol·licitar l'admissió a cotització de les seves accions en les Borsas de Valors de Barcelona, Madrid, Bilbao i València per a la seva negociació al mercat continu.

Jordi Gallés, president executiu de la companyia i accionista majoritari a través de Gallés Office, ha destacat que Europastry està en una nova etapa de creixement i que aquesta oferta "és la forma natural de finançar i accelerar" la seva estratègia de creixement i d'impulsar "la seva posició de lideratge" en el segment de fleca congelada, al mateix temps que desapalanca i manté una estructura de capital "prudent". "Estem entusiasmats amb el nostre futur com a companyia cotitzada", ha afegit.

S'espera que s'atorgui una opció de sobreasignación per part de Gallés Office i la companyia de fins al 10% de la grandària de l'oferta. El 'free float' després de l'operació serà de, almenys, el 25%, en compliment de la regulació vigent.

Europastry, fundada en 1987 per Pere Gallés, és una empresa familiar especialitzada al mercat de fleca congelada. Amb seu a Barcelona, opera de forma global a 80 països amb 27 centres de producció.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés