Publicat 02/11/2021 18:28

Eurecat i Facsa desenvolupen un model de seguiment epidemiolgic a través de l'aigua residual

La unitat d'Intelligncia Artificial Aplicada d'Eurecat
FACSA

LLEIDA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La unitat d'Intelligncia Artificial Aplicada d'Eurecat, amb seu a Lleida, ha assegurat aquest dimarts que un nou model predictiu geoespacial, que ha desenvolupat amb l'empresa Facsa de Castelló, "permet prevenir riscos per a la salut pública a partir de les aigües residuals" i fer un seguiment epidemiolgic.

El model s'ha desenvolupat mitjanant algorismes de 'machine learning' dins el projecte europeu Tracker, una innovadora plataforma de vigilncia mediambiental per a la lluita contra riscos per a la salut pública com la covid-19, ha informat Eurecat aquest dimarts en un comunicat.

La plataforma digital Tracker, que estar disponible a principis del 2022, integra les dades geoespacials variables d'inters sobre la mobilitat i la sociodemografia de l'rea d'estudi, a més de la meteorologia de la zona.

Segons Eurecat, la plataforma proporciona informació actualitzada sobre la situació epidemiolgica a escala local, nacional i europea.

Facsa va engegar la iniciativa Tracker a l'abril i ha estat una de les 18 seleccionades, d'un total de 135, dins el programa europeu de finanament INNO4COV-19.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés