Publicat 23/2/2014 12:00:56 +01:00CET

El lehendakari es reuneix amb els Verificadors acompanyat del secretari general de Pau i Convivència

Urkullu con miembros de la CIV
EUROPA PRESS

BILBAO, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Pau i Convivència del Govern basc, Jonan Fernández, ha acompanyat al lehendakari, Iñigo Urkullu, a la trobada que ha mantingut amb els membres de la Comissió Internacional de Verificació Ram Manikkalingam, Chris Maccabe i Ronnie Kasrils, abans de la seva declaració a l'Audiència Nacional.

Segons han confirmat des del Govern basc, el lehendakari i el secretari de Pau i Convivència s'han reunit a primera hora del matí amb Ram Manikkalingam, Chris Maccabe i Ronnie Kasrils per ensenyar-los el seu suport.

La reunió ha començat a les 8.00 hores del matí i ha finalitzat al voltant de les 9.30 hores. Així, Urkullu ratifica al CIV després de ser citats diversos dels seus membres perquè identifiquin als membres de la banda terrorista ETA amb els quals s'han reunit als últims mesos.

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno havia citat per avui a les 10.00 hores als sis membres de la Comissió de Verificació Internacional. El magistrat, que es troba de guàrdia aquesta setmana, va ordenar a les Forces de Seguretat de l'Estat que procedissin a la localització dels mediadors per comunicar-los que seran interrogats al tribunal.

El secretari general de Pau i Convivència del Govern basc, Jonan Fernández, ja va remarcar ahir que resultava "difícil d'entendre" la decisió de l'Audiència Nacional (AN) de citar als verificadors, advertint que l'Estat "no està facilitant les coses per desenvolupar aquest desarmament".

"A les entitats de prestigi internacional amb experiència internacional en aquesta matèria a altres llocs i amb suport internacional important se'ls posa en dificultats... es difícil d'entendre, però s'ha de pensar que si fos fàcil tot això ja estaria resolt", ha indicat.

La mesura té el suport de la fiscalia de l'Audiència Nacional, que ja ha avançat la seva intenció de reclamar la compareixença, a petició del col·lectiu de víctimes del terrorisme del País Basc (Covite).