Publicat 23/2/2014 12:23:44 +01:00CET

Covite confia que els verificadors "s'ho pensin dues vegades" abans de tornar a Espanya

Urkullu con miembros de la CIV
EUROPA PRESS

MADRID, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

L'integrant del Comitè Executiu de l'associació de víctimes Covite, Ana Velasco, ha confiat aquest diumenge que els membres de la Comissió Internacional de Verificació (CIV) "s'ho pensin dues vegades abans de tornar a Espanya" després de ser citats a declarar com a testimonis davant de l'Audiència Nacional.

En declaracions als mitjans a les portes de les dependències judicials Velasco ha precisat que "el més lògic" és que "abans de treballar per a ETA prefereixin treballar per al Govern espanyol i la justícia espanyola".

La representant de Covite ha expressat la seva esperança que els tres verificadors que declaren a aquesta hora davant del jutge Ismael Moreno "expliquin tot el que saben i que col·laborin amb la justícia". "Que sàpiguen que a Espanya qui ha de verificar és la policia i la Guàrdia Civil", ha afegit.

"Si el Govern espanyol no avala uns verificadors contractats no se sap per qui, però possiblement per la pròpia ETA, no té sentit que vinguin persones de fora a legitimar la propaganda que vol fer-se la banda tant dins com fora d'Espanya".

REUNIÓ AMB URKULLU

Velasco ha criticat, a més, la reunió celebrada a primera hora del matí pel lehendakari, Iñigo Urkullu, amb els tres testimonis i ha denunciat que amb aquesta cita "avala" en contra de l'opinió del Govern espanyol, "una comissió que està al servei dels interessos d'ETA".

"Que el Govern basc ho avali i que el president del Govern basc vingui a Madrid a reunir-se amb ells perquè davant del món doni la sensació que tenen el suport institucional és un primíssim favor a la democràcia i a la lluita contra ETA", ha afegit.