Publicat 7/5/2019 19:16:36CET

Un estudi conclou que les empreses andorranes suspenen en transformació digital

MORABANC

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 7 Maig (EUROPA PRESS) -

Un estudi dut a terme per MoraBanc, la consultora Iniced i la Cambra de Comerç d'Andorra puntua amb un 2,8 sobre 10 la transformació digital que estan duent a terme les empreses d'Andorra (a Espanya la nota és de 4,1).

L'anàlisi s'ha presentat aquest dimarts com el primer al país sobre la maduresa digital de les empreses i es basa en les respostes de 100 directius de més de 10 treballadors de diferents sectors, informa MoraBanc en un comunicat.

De l'estudi també destaca que el 12% de les empreses del país tenen un full de ruta per abordar la digitalització, el 34% asseguren que tractaran aquest aspecte els propers mesos i un 54% no s'ho ha plantejat.

També es constata que el 18% de les empreses tenen personal especialitzat i amb experiència en aquest àmbit.

El 75% d'enquestats no ha adoptat les noves tecnologies que estan transformant el mercat, i els qui sí ho fan es decanten sobretot per les segmentacions de bases de dades (un 15% de les empreses), l'ús de taulers de control o mètriques en diferents àrees (un 10%) i, especialment, la implementació de marketplaces o i-commerces (un 22%).

Les estratègies digitals més comunes emprades per les empreses són les que tenen com a canal el telèfon mòbil: el 79% tenen alguna.

Fernando Ramoneda, director general d'Iniced, ha manifestat que la transformació digital ha arribat "per quedar-se de manera indefinida" i ha ressaltat que el consumidor està canviant els seus hàbits de consum, cap a una hiperconexió amb tot tipus de dispositius tecnològics.

El director d'Innovació Comercial i Banca Digital de MoraBanc, Ignasi Martín, ha reconegut que les empreses andorranes estan en un estat bàsic però que, segons ell, suposa "una enorme oportunitat per millorar", per fer un salt qualitatiu i quantitatiu amb la introducció de les noves tecnologies.

El president de la Cambra de Comerç d'Andorra, Miquel Armengol, ha defensat que la transformació digital és indispensable per ser un país de primer nivell empresarial i de serveis, i ha afegit que la bona notícia és que les empreses del país han mostrat la seva intenció d'iniciar aquest procés.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.