Publicat 18/10/2021 18:23CET

Un estudi alerta de la "fràgil" salut de la sardina a la costa catalana

Unes caixes de sardines pescades a Catalunya
UDG

GIRONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Investigadors de la Universitat de Girona (UdG) han alertat en un estudi que la salut de la sardina a la costa catalana és "fràgil", informa la UdG en un comunicat aquest dilluns.

Han detectat que les sardines que es pesquen a Catalunya són cada vegada més petites, més joves, es troben en pitjor estat de salut i es comencen a reproduir abans.

Segons els investigadors, tots aquests paràmetres estan directament relacionats amb la capacitat de la sardina per afrontar la seva supervivència i, per tant, "per afrontar l'explotació pesquera".

A parer seu, aquestes dades "evidencien que es tracta d'una espècie sobreexplotada", fet que ha portat els organismes avaluadors dels recursos pesquers a considerar que la seva situació és alarmant.

A més de l'impacte de la sobrepesca, la sardina també ha de respondre a l'increment de temperatures del mar a conseqüència del canvi climàtic.

A diferència de la sardina que habita a l'Atlàntic i que pot migrar cap a latituds més altes, la sardina de la costa catalana ja viu a la zona més freda de la Mediterrània i no es pot desplaçar més al nord.

L'equip de la UdG treballa per descobrir els factors que provoquen l'empitjorament generalitzat de les poblacions de sardina amb l'objectiu d'obtenir eines per millorar la gestió pesquera i aconseguir una explotació sostenible que permeti la conservació de les poblacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés