Publicat 18/10/2021 18:23

Un estudi alerta de la "fràgil" salut de la sardina a la costa catalana

Unes caixes de sardines pescades a Catalunya
UDG

GIRONA, 18 oct. (EUROPA PRESS) -

Investigadors de la Universitat de Girona (UdG) han alertat en un estudi que la salut de la sardina a la costa catalana és "frgil", informa la UdG en un comunicat aquest dilluns.

Han detectat que les sardines que es pesquen a Catalunya són cada vegada més petites, més joves, es troben en pitjor estat de salut i es comencen a reproduir abans.

Segons els investigadors, tots aquests parmetres estan directament relacionats amb la capacitat de la sardina per afrontar la seva supervivncia i, per tant, "per afrontar l'explotació pesquera".

A parer seu, aquestes dades "evidencien que es tracta d'una espcie sobreexplotada", fet que ha portat els organismes avaluadors dels recursos pesquers a considerar que la seva situació és alarmant.

A més de l'impacte de la sobrepesca, la sardina també ha de respondre a l'increment de temperatures del mar a conseqüncia del canvi climtic.

A diferncia de la sardina que habita a l'Atlntic i que pot migrar cap a latituds més altes, la sardina de la costa catalana ja viu a la zona més freda de la Mediterrnia i no es pot desplaar més al nord.

L'equip de la UdG treballa per descobrir els factors que provoquen l'empitjorament generalitzat de les poblacions de sardina amb l'objectiu d'obtenir eines per millorar la gestió pesquera i aconseguir una explotació sostenible que permeti la conservació de les poblacions.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés