Publicat 23/2/2014 12:59:33 +01:00CET

Esteve preveu facturar un 66% a l'exterior i internacionalitzar la seva activitat farmacèutica

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

Laboratoris Esteve preveu obtenir un 66% de la seva facturació a l'exterior en tres anys i internacionalitzar la seva activitat farmacèutica, que a diferència dels seus negocis de genèrics i química fina per a fàrmacs està concentrada a Espanya, amb productes com Dormidina i Fortasec.

En una entrevista d'Europa Press, el conseller delegat d'aquesta companyia familiar amb seu a Barcelona, Albert Esteve, ha explicat que realitzen "una activitat intensa en R+D per poder donar el pas de la internacionalització", i ha confiat que el tancament d'aliances per a la fase III en alguns dels seus productes per al dolor permetrà el salt a mercats exteriors el 2018.

"La internacionalització és la validació d'un projecte empresarial: significa que els mercats valoren el producte o servei", ha afirmat el directiu, que ha reivindicat la vocació internacional de la companyia des dels seus inicis i la seva voluntat de respondre a les necessitats mèdiques no cobertes a través de la investigació.

L'empresa, que prioritza el desenvolupament orgànic i l'any passat va obtenir un 58% de la seva facturació de l'exterior, s'ha proposat créixer en volums, productes i mercats, eixamplant la seva cartera de productes per a especialistes i OTC i explorant mercats com els europeus: "Un país molt important és França, tot i que és difícil" per la concurrència.

MÉS CAPACITAT PRODUCTIVA A LA XINA

La companyia preveu inaugurar aquest segon semestre l'ampliació de la seva fàbrica de química fina farmacèutica a Shaoxing (Xina), una planta aprovada per la FDA nord-americana que, d'aquesta manera, podrà doblar la seva capacitat de producció, fet que es materialitzarà progressivament.

L'objectiu és tenir unes instal·lacions i una capacitat suficients per assumir noves comandes i promoure el creixement internacional amb la fabricació de primeres matèries de fàrmacs destinades a clients d'Europa i els Estats Units, el primer mercat mundial del sector i una prioritat per a la companyia.

El creixement del negoci de química fina d'Esteve, focalitzat a l'exterior, també es veurà impulsat pel centre d'investigació de l'empresa a Barcelona, en la qual 80 professionals treballen en el desenvolupament de productes propis i per a tercers.

COBERTURA GLOBAL

L'empresa té una fàbrica farmacèutica a Martorelles (Barcelona); instal·lacions productives de principis actius farmacèutics a Celrà (Girona), Banyeres del Penedès (Tarragona), Shaoxing (Xina) i Mèxic, i filials comercials a Portugal, Itàlia, Alemanya, Suècia, Turquia i els Estats Units, a més de comercialitzar els seus productes en més de 60 països.

Laboratoris Esteve va facturar 810 milions d'euros l'any passat, repartits entre els seus negocis farmacèutic (30%), de genèrics (35%), química fina (26%) i societats conjuntes (9%), com Isdin --al 50% amb grup Puig-- i Diabalance --també al 50% amb Grup Leche Pascual--.