Publicat 12/2/2019 12:13:53 +01:00CET

Esteban (PNB) avisa a la Justícia que està "sent observada" i espera que els acusats siguin absolts

Aitor Esteban, portaveu del PNB al Congrés. Foto d'arxiu
PNV

MADRID, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha insistit aquest dimarts que "no té ni cap ni peus" l'acusació de rebellió per als exdirigents catalans que estan sent jutjats al Tribunal Suprem i ha advertit a la Justícia espanyola" que est "sent observada", per la qual cosa espera que la sentncia sigui absolutria.

"No tenen cap sentit els crrecs dels quals se'ls acusa. No té ni cap ni peus parlar de cop d'estat quan no va existir violncia ni molt menys violncia armada", ha manifestat Esteban en declaracions als mitjans de comunicació a les portes del Suprem a la mateixa hora en qu comenava el judici als 12 líders independentistes.

Al seu parer, tant les acusacions que pesen contra ells com el fet que alguns hagin estat més d'un any en presó provisional és el que "ha impedit el dileg i l'intent de buscar solucions". "Ha tensionat les coses i ha coincidit amb un moment, el pressupostari, en el qual tot est a flor de pell i aix no ajuda la política", ha assenyalat, després de la qual cosa ha remarcat que el PNB segueix "advocant pel dileg".

A més, opina que existeix la possibilitat que els acusats en surtin absolts: "Hi ha un cert sentiment entre la població i una part de la judicatura espanyola de donar un escarment, per jo crec que la Justícia espanyola sap que est sent observada des del pla internacional i ha de cuidar les formes i el fons".

A la pregunta de si el PNB es plantejaria exercir la figura de relator en el dileg entre les forces polítiques, Esteban ha assegurat que "ningú" no els ha trucat, per, al seu entendre, "no és mai dolent" buscar una "persona per centrar les converses". Per al portaveu nacionalista, "posar el crit al cel" després del plantejament del Govern de l'Estat d'acordar un relator era simplement "buscar una excusa".