Publicat 1/7/2019 16:41:45 +02:00CET

Espanya és el tercer país del món on Airbnb genera més impacte econòmic directe

Airbnb (arxiu)
AIRBNB - Archivo

Airbnb afirma que beneficia a amfitrions i negocis locals "a diferència d'altres models"

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

Espanya és el tercer país del món en què la plataforma Airbnb va generar més impacte econòmic directe el 2018, amb 6.020 milions d'euros, la qual cosa només van superar els Estats Units i França.

Airbnb va generar a tot el món un impacte econòmic directe de 86.000 milions d'euros aquest any, segons una enquesta de la companyia entre els usuaris i l'anàlisi de dades internes, informa en un comunicat.

Segons una enquesta d'Airbnb a més dels 13.700 usuaris a Espanya (entre amfitrions i hostes), el 87% d'amfitrions a Airbnb recomana als hostes restaurants i cafeteries; el 58%, cultura (com museus, festivals i llocs històrics); i el 55% diu que compartir la casa li permet pagar el seu propi habitatge.

De mitjana, l'hoste allotjat via Airbnb a Espanya diu que el 42% de la seva despesa té lloc al barri de l'allotjament; el 69%, que voler explorar un barri influeix en la seva decisió de fer servir Airbnb; el 85% d'hostes sosté que una localització més convenient, a l'indret o al barri on vol quedar-se, influeix en la seva decisió de recórrer a Airbnb; i els hostes a Espanya consideren que utilitzar la plataforma va allargar el seu viatge una mitjana de 4,7 dies.

L'any passat van arribar a Espanya uns 10 milions de viatgers via Airbnb, i la despesa mitjana diària per hoste va ser de 116 euros.

EL RÀNQUING DE 30 PAÏSOS

Els països que segueixen els EUA, França i Espanya en impacte directe són Itàlia, el Regne Unit, Austràlia, el Canadà, el Japó, Mèxic, Portugal, Alemanya, la Xina, el Brasil, Grècia, els Països Baixos, Corea del Sud, Tailàndia, Nova Zelanda, Croàcia, Irlanda, Malàisia, República de Sud-àfrica, l'Argentina, Dinamarca, Suïssa, Àustria, Indonèsia, les Filipines, Colòmbia i República Txeca.

L'impacte econòmic directe estimat del 2018 és la suma d'ingressos dels amfitrions (basant-se en dades d'Airbnb) i la despesa estimada dels hostes (basada en una enquesta als hostes a través d'Airbnb).

La plataforma considera que hi ajuda el fet que els amfitrions i els petits negocis de la zona es beneficiïn directament d'aquesta activitat, "a diferència d'altres models de negoci, en els quals els ingressos generats no arriben a les comunitats locals".

Constata que els amfitrions es queden amb el 97% del preu que ells fixen en compartir el seu espai i que, "des que es va fundar Airbnb, han ingressat més de 57.000 milions d'euros a tot el món".

Aquests recursos econòmics han servit perquè els amfitrions "puguin fer front a les despeses del seu habitatge, emprendre nous negocis o poder dedicar-se a les seves passions", defensa Airbnb.

I també destaca que els negocis de proximitat es beneficien dels hostes a Airbnb perquè els viatgers destinen més del 40% de la despesa del viatge (fora de l'allotjament) a comprar en comerços.

A més, assegura que la plataforma "ha ajudat a estendre els beneficis del turisme fins a algunes de les destinacions menys visitades del món": ho exemplifica amb el fet que, del 2016 al 2018, les arribades d'hostes a través d'Airbnb es van disparar a Moldàvia (190%), Vanuatu (187%) i Nova Caledònia (175%).

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 4. 4

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 5. 5

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)