Actualitzat 26/05/2015 15:07

Espanya, tercer exportador mundial de vi i fruita, segons l'Iese

Joven catando vino.
Foto: JUSTIN SULLIVAN

El conseller delegat de Carrefour, premi Food&Beverage Global Award 2015

   BARCELONA, 26 Maig (EUROPA PRESS) -

   Espanya s'ha situat com el tercer exportador mundial de vi i fruita, i ocupa la posició tretzena de l'Índex d'Atractivitat per a Alimentació i Begudes que han presentat aquest dimarts l'escola de negocis Iese i Deloitte a la XVIII Trobada d'Alimentació i Begudes.

   L'Índex, que està inclòs en la tercera edició del Vademecum on Food and Beverage Markets 2015, presenta com a novetat aquest any l'auge de països com Nigèria, República Txeca, Corea del Sud i Mèxic, on les empreses del sector comencen a trobar grans oportunitats.

   Els Estats Units torna a liderar les oportunitats d'exportació pel gran volum de béns que importa en totes les categories de producte, mentre que en segon lloc es troba la Xina, que té 1.370 milions de consumidors i una puixant classe mitjana que l'any passat es va incrementar més d'un 10%, fins a 232 milions de llars.

   La tercera posició l'ocupa Alemanya, que encapçala les importacions de lactis i ous, i li segueix Japó, que destaca pel seu elevat volum d'importacions de carn.

   "Tot i l'atractiu d'altres continents, l'Índex mostra com globalment segueix sent Europa la regió que ofereix més possibilitats, ja que dels deu primers països, cinc són europeus: Alemanya, Regne Unit, França, Holanda i Itàlia", ha sostingut el professor de l'Iese Jaume Llopis.

   Llopis i la investigadora Júlia Gifra han analitzat juntament amb un equip de Deloitte, liderat per Fernando Pasamón, 82 destinacions d'exportació per a les empreses del sector d'alimentació i begudes, de les quals 34 són mercats clau a exportar.

GUARDÓ A GEORGES PLASSAT

   La XVIII Trobada d'Alimentació i Begudes de l'Iese es clausurarà la tarda d'aquest dimarts amb la lliura del premi Food&Beverage Global Award 2015 al conseller delegat de Carrefour, Georges Plassat, per la seva trajectòria en el sector.

   Plassat, que va estudiar gestió en hostaleria a l'Escola de Lausana i gestió empresarial a la universitat estatunidenca de Cornell, ha desenvolupat la seva carrera com a directiu de Hilton Worldwide i Eurest, però sobretot en els grups Casino i Vivarte.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés