Actualitzat 31/05/2021 10:36 CET

Espanya se situa al capdavant del creixement entre les economies avançades el 2021 i 2022, segons estima l'OCDE

La ministra d'Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño (e), parla amb la ministra portaveu i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una sessió de control, a 19 de maig de 2021, al Congrés dels Diputats.
EUROPA PRESS/A.Ortega.POOL - Europa Press

MADRID, 31 maig (EUROPA PRESS) -

Espanya se situarà al capdavant de les economies avançades pel que fa al creixement del producte interior brut (PIB) tant el 2021 com el 2022, segons es desprèn de les previsions macroeconòmiques que ha publicat aquest dilluns l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) en l'informe 'Perspectiva Econòmica'.

Les dades de creixement econòmic d'Espanya ja es van publicar la setmana passada, quan l'OCDE va pronosticar que el PIB augmentarà un 5,9% el 2021 i un 6,3% el 2021. No obstant això, fins ara no es coneixia la magnitud de les revisions dels pronòstics per a la resta de països.

"La incertesa reduïda portarà a una caiguda acusada de l'estalvi per precaució i donarà suport al consum privat. S'espera que la inversió es recuperi de manera significativa durant el segon semestre del 2021 a mesura que milloren les expectatives i els fons europeus proporcionen suport addicional", ha indicat l'OCDE.

Entre les principals economies desenvolupades, només se situen per davant d'Espanya el 2021 el Canadà, amb un 6,1% (1,4 punts més que l'estimació anterior); els Estats Units, amb un 6,9% (quatre dècimes més); i el Regne Unit, amb un 7,2% (1,9 punts més).

Pel que fa a Europa, Espanya també creixerà més el 2021 que Alemanya, que creixerà un 3,3% (tres dècimes més que l'estimació precedent), França, amb un 5,8% (una dècima menys); i Itàlia, amb un 4,5% (quatre dècimes més).

Per al 2022, les previsions que ha publicat l'OCDE situen Espanya com el país que més creixerà en percentatge. Per darrere se situa el Regne Unit, amb una alça del PIB del 5,5% (vuit dècimes més), Alemanya i Itàlia, amb un 4,4% tots dos, la qual cosa implica una revisió a l'alça de set i quatre dècimes, respectivament.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés