Publicat 5/6/2019 22:38:18 +02:00CET

Espanya haurà de pagar 290,6 milions d'euros per la retallada de les renovables

MADRID, 5 juny (EUROPA PRESS) -

La Cort Internacional d'Arranjament de Diferències Relatives a Inversions (Ciadi), dependent del Banc Mundial, ha condemnat a Espanya a pagar més de 290,6 milions d'euros per la retallada a les renovables, amb una decisió a favor de l'estatunidenca NextEra Energy.

El tribunal d'arbitratge internacional va emetre el passat dia 31 de maig la seva fallada sobre el procediment que va iniciar NextEra Energy en 2014 després d'invertir en dues plantes termosolars a Extremadura amb una capacitat de 49,9 megavats (MW).

El grup, que estimava la indemnització en 291 milions d'euros, rebrà finalment 290,6 milions d'euros, als quals sumen les despeses per interessos (del 0,234% des del 30 de juny de 2016 fins al laude) i els costos legals (uns cinc milions d'euros).

En el laude previ dictat al març, el Ciadi va concloure que Espanya "va incomplir amb la seva obligació en virtut del Tractat de la Carta de l'Energia de 1994 de brindar un tracte just i equitatiu al no protegir les expectatives legítimes de la companyia sobre les quals van prendre les seves decisions d'inversió".

Espanya suma 33 demandes d'arbitratge d'inversions davant el Ciadi relacionades amb les reformes energètiques de les renovables. L'última d'elles va ser presentada a la fi de febrer pel grup Canepa Green Energy.