Publicat 28/10/2019 18:50:41 +01:00CET

Espanya i França constaten la normalitat de la circulació a La Jonquera tot i el bloqueig anunciat per independentistes

Els CDR tallen una desena de carreteres catalanes com a protesta contra la sentència.
@ARRAN_JOVENT - Archivo

MADRID, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

Les autoritats d'Espanya i França han constatat a primera hora d'aquest dilluns a la tarda que la circulació en el pas fronterer de La Jonquera (Girona) transcorre amb normalitat tot i el bloqueig anunciat per col·lectius independentistes.

Les manifestacions convocades no han aconseguit l'objectiu de provocar el bloqueig de l'AP-7 a Espanya ni de l'A-9 del costat francès als Pirineus Orientals, segons la informació de les 16.00 hores actualitzada a través del Ministeri de l'Interior.

Espanya i França no han registrat cap incidència en tot el matí en un pas fronterer de La Jonquera blindat amb la presència policial dels Mossos d'Esquadra. A primera hora de la tarda no calia, per tant, prendre rutes alternatives a l'AP-7 o l'A-9, ni tampoc s'havia prohibit la circulació de vehicles pesats.

La Federació Nacional d'Associacions de Transport d'Espanya (Fenadismer) havia exigit al Govern central i a la Generalitat que impedissin el bloqueig indefinit de l'AP-7 a l'altura de La Jonquera a partir d'aquest dilluns, un boicot al que alguns col·lectius independentistes havien cridat des de les xarxes socials en el marc de les protestes per la sentència del procés.

En un comunicat aquest divendres, la federació havia demanat a les administracions "garantir la lliure circulació" per aquesta via, perquè per la frontera a Girona circulen diàriament més de 10.000 camions per cada sentit, i és la principal sortida de les exportacions espanyoles a la resta de la Unió Europea.

Fenadismer va lamentar els "successius talls" a l'AP-7 que es van dur a terme la setmana passada en alguns punts de la via, que van ser de més de 30 hores de durada en alguns casos, i van dificultar la circulació de més de 200.000 tones diàries de mercaderies que es transporten per l'autopista.