España Global diu que Torra pretén "censurar" el seu treball i desacreditar a qui combat la "desinformació"

Publicat 10/10/2019 22:29:17CET
La Secretària d'Estat de l'Espanya Global, Irene Lozano, intervé en el 20 aniversari del Fòrum de Marques Renombradas Espanyoles celebrat en el Museu del Prat de Madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

MADRID, 10 oct. (EUROPA PRESS) -

La Secretaria d'Estat d'Espanya Global considera que la denúncia del president de la Generalitat, Quim Torra, contra el seu titular, Irene Lozano, per un document sobre el 'procés' és "un clar intent censurar" el treball d'Espanya Global i, alhora, de "desacreditar" a qui "ha decidit fer front a les campanyes de desinformació de l'aparell independentista".

Fonts d'Espanya Global consultades per Europa Press han assenyalat que esperaven la denúncia de Torra, ja que ell mateix l'havia anunciat a principis de setembre i perquè ja és el tercer intent d'actuar judicialment contra Espanya Global.

El primer va ser l'intent de denúncia de Jordi Cuixart en un tribunal londinenc després d'una entrevista que va concedir Lozano a un mitjà britànic el desembre passat. Cuixart va fer el pas previ a la presentació d'una denúncia per difamació, però després no va seguir endavant.

El segon va ser la denúncia de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull davant el Tribunal Suprem, i el tercer és aquest de Torra, en el qual ha denunciat a Lozano davant la Fiscalia per presumptes delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a l'administració de justícia.

Fonts d'Espanya Global creuen que aquestes actuacions judicials són "un clar intent de censura" del treball de la Secretaria d'Estat, que és "preservar i projectar la reputació d'Espanya amb informació veraç i dades contrastades" i desacreditar a qui fa front a les campanyes de l'independentisme.

No obstant això, han afegit que, malgrat aquests intents, Espanya Global no desistirá de les seves funcions ni deixarà de fer el seu treball. "Si hi ha atacs a la reputació d'Espanya, respondrem", han assenyalat.