Publicat 17/8/2019 12:53:57 +02:00CET

Espadaler (Units) afirma que qualsevol atemptat és un "fracàs col·lectiu"

El diputat de PSC-Units en el Parlament Ramon Espadaler.
EUROPA PRESS

Lamenta l'"especulació conspiratoria" del Govern

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

El diputat de PSC-Units al Parlament Ramon Espadaler ha afirmat aquest dissabte que qualsevol atemptat és "un fracàs col·lectiu" però que, des dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils (Tarragona), s'han dut a terme diverses millores en la gestió de la seguretat.

Entre aquestes millores, ha destacat la incorporació del cos de Mossos d'Esquadra al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i Crim Organitzat (Citco), en declaracions als periodistes al barri de Gràcia de Barcelona.

Ha puntualitzat que "és evident que hi ha terreny de millora per a la detecció i persecució d'aquests fenòmens", i ha assegurat que un altre gran avanç seria la incorporació dels Mossos d'Esquadra a organismes internacionals com Europol.

CRITICA LES HIPÒTESIS CONTRA EL CNI

Espadaler ha criticat les hipòtesis segons les quals el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) tenia un suposat coneixement de les activitats de l'imant de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats: "No ens apuntem a cap especulació conspiratoria com estem veient aquests dies per part, fins i tot, del mateix Govern de la Generalitat".

"Que hi hagi terrenys de millora en cap cas vol dir que hi hagi negligència, i molt menys encara, com alguns moments s'ha donat a entendre o insinuar, complicitat", ha afirmat.

Espadaler ha recomanat "llegir amb atenció" l'entrevista publicada aquest dissabte per 'La Vanguardia' al comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, que assegura que les forces de seguretat no tenien coneixement previ de l'atemptat.

Ha insistit que els únics responsables dels atemptats a Barcelona i Cambrils són els seus autors: "Encara que sigui una obvietat, ho volem dir".

CONFIANÇA EN LES INSTITUCIONS

El diputat ha dit que confien plenament en la tasca de les institucions democràtiques: "En la justícia, que fa la seva tasca, en els cossos policials, que s'estan coordinant i en tot el que són les comissions, que en l'àmbit parlamentari van avançant".

També ha reiterat la seva confiança en la societat, "que és forta i va respondre extraordinàriament bé a aquests atemptats".