Publicat 18/5/2020 13:43:51 +02:00CET

Escrivá garanteix que no abaixarà les pensions i estudia com prorrogar la prestació per a autònoms

El ministre de Seguretat Social, Inclusió i Migracions, José Luis Escrivá
Ricardo Rubio - Europa Press

La construcció recupera 60.000 afiliats entre final d'abril i la primera quinzena de maig

MADRID, 18 maig (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha afirmat aquest dilluns que el Govern central garanteix "absolutament" que no retallarà les pensions a Espanya malgrat la despesa que s'ha generat a causa de la crisi sanitària.

Escrivá, en unes declaracions a RNE que ha recollit Europa Press, ha subratllat que "quan passin les urgències de la covid-19" es pretén crear un marc estable a mitjà termini per al sistema de pensions que en mantingui el poder adquisitiu i en el qual l'edat efectiva de jubilació s'acosti a la legal.

"Aquest és el pla i el reprendrem", ha dit el ministre, que ha insistit que l'augment del deute i la caiguda dels ingressos per la crisi és temporal i no pas estructural. "Per tant, totes aquestes referències que s'han fet sobre les pensions em sembla que no es basen en res sòlid", ha subratllat.

Sobre les dades de l'afiliació d'aquest mes de maig a la Seguretat Social, el ministre ha assenyalat que "no van gaire bé" però que s'ha començat a produir una "recuperació interessant" en alguns sectors, com ara el de la construcció.

Aquest sector va perdre 150.000 ocupacions al març però, segons ha detallat el ministre, entre final d'abril i les dues primeres setmanes de maig ha sumat 60.000 cotitzadors, amb la qual cosa la pèrdua acumulada de llocs de treball des del començament de la crisi és de 90.000.

En qualsevol cas, Escrivá ha subratllat que gràcies a totes les mesures de protecció de rendes que ha adoptat el Govern espanyol, la destrucció d'ocupació ha estat "moderada" malgrat la magnitud de la crisi econòmica que pateix el país.

PRÒRROGA DE LA PRESTACIÓ PER CESSAMENT D'ACTIVITAT

Sobre si el Govern central té pensat prorrogar la prestació extraordinària per a autònoms fins el 30 de juny, el ministre ha confirmat que està previst i que estudien com es calibrarà aquesta pròrroga perquè tingui unes característiques semblants a les de l'exoneració de quotes en les empreses amb els ERTO.

Sobre si aquesta prestació es podrà allargar fins a final d'any en alguns sectors, Escrivá ha recordat que el decret que allargava inicialment els ERTO fins el 30 de juny habilita l'executiu a desenvolupar una norma per plantejar mesures específiques per a determinats sectors.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 3. 3

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres

 4. 4

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19